Νέα

Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας: Παρεμβάσεις συντήρησης, διαχείρισης και ανάδειξης των εκθεμάτων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

today19/12/2022 59

Φόντο
share close

Εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης και συντήρησης των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας πραγματοποίησε επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από 60 φοιτητές του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συνοδευόμενοι από τους επιστημονικά υπεύθυνους καθηγητές και τον αντιπρύτανη του τμήματος.

13.jpeg

Πρόκειται ουσιαστικά για την «δεύτερη» επίσκεψη του συγκεκριμένου τμήματος καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη διαδικασία πριν από τρία έτη, με δυνατότητα πολιτιστικής, τουριστικής και όχι μόνο ανάπτυξης της περιοχής. Οι εργασίες αφορούσαν συντηρήσεις ποικίλης ύλης σε όλο τα φάσμα των 1.650 και πλέον αντικειμένων – εκθεμάτων, περιορίζοντας τις χρονικές φθορές και «αναβιώνοντας» σε θεαματικό βαθμό την ιστορία της περιοχής που εκτίθεται στο Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει με αλληλογραφία ο Δήμος Λαμιέων με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για τις εργασίες αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών, ανασυνθέτοντας το πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

17.jpeg

Την επιστημονική ομάδα υποδέχτηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων Ευμορφία Ρουποτιά, η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού Έφη Παπαευθυμίου και το προσωπικό του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Λαμία: Πάνω από τα σύννεφα! Πεζοπόροι ανέβηκαν στον Γοργοπόταμο και απολαμβάνουν την ολόλευκη θέα της ομίχλης

Νέα

Λαμία: Πάνω από τα σύννεφα! Πεζοπόροι ανέβηκαν στον Γοργοπόταμο και απολαμβάνουν την ολόλευκη θέα της ομίχλης

Πώς, άραγε, έμοιαζε η περιοχή μας από ψηλά, καλυμμένη από πυκνό πέπλο ομίχλης; Την απάντηση δίνουν έξι εκπληκτικές φωτογραφίες, μιας παρέας πεζοπόρων που ανέβηκαν για προπόνηση ψηλά στα φαράγγια του Γοργοπόταμου. Σε κανονικές συνθήκες από το ίδιο σημείο θα έβλεπαν τη Λαμία και όλο τον κάμπο. Σήμερα όμως όλα ήταν διαφορετικά. Σαν να βρίσκονταν πάνω από τα σύννεφα, σε ένα διαφορετικό μέρος που περιβάλλονταν από μια μυστηριώδη λευκή γοητεία. Στις εικόνες που […]

today19/12/2022 45 2

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%