Νέα

Λαμία: “Τόση συγκάλυψη; Ντροπή..” Ανατριχιαστικές δηλώσεις για το Νοσοκομείο από τη μητέρα του Δημητράκη και τον δικηγόρο της οικογένειας (video)

today30/03/2023 19

Φόντο
share close

Το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και το φλέγον και χρονίζον ζήτημα της έλλειψης παιδοχειρούργου, επανέρχεται πανελλαδικά στην επικαιρότητα σήμερα μέσα από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα. 

Η μητέρα του Δημήτρη Κατσαούνου, Αθανασία και ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς, αποκαλύπτουν σημαντικές ελλείψεις και παραλείψεις τόσο στη διαχείρηση του 9χρονου που τελικά κατέληξε λίγες μέρες μετά την πτώση από το ποδήλατο του, όσο και στην ένορκη διοικητική εξέταση και την έρευνα για την αναζήτηση των υπεύθυνων.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η δίκη του συνταξιούχου πλέον χειρούργου του Νοσοκομείου Λαμίας που χειρίστηκε το περιστατικό, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή , για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Λίγα 24ωρα μετά, ο  Αντιεισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την ποινή του ιατρού. σύμφωνα με την έφεση του αντιεισαγγελέα η ποινή του θα πρέπει να είναι τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της έκθεσης εφέσεως, ο κατηγορούμενος γιατρός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την εν εξελίξει περιτονίτιδα την οποία εμφάνισε ο 9χρονος μετά τον τραυματισμό του, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω πολλαπλών παραλείψεων κατά τη διάρκεια νοσηλείας του μικρού Δημήτρη από 22 Ιουλίου έως και 26 Ιουλίου 2017.

«…Μη διαγνώσκοντος και μη αντιμετωπίζοντας άμεσα χειρουργικά την εν εξελίξει περιτονίτιδα την οποία εμφάνισε ο θανών μετά τον τραυματισμό του, παρότι μπορούσε (ο κατηγορούμενος) να προβεί στην ορθή διάγνωση λαμβάνοντας υπόψη του και τις απεικονιστικές εξετάσεις και ασφαλώς τη διαρκώς επιδεινούμενη κλινική εικόνας του ασθενούς και να αντιμετωπίσει την πάθηση (αν επεδείκνυε την οφειλόμενη προσοχή) με αποτέλεσμα να προβεί σε χειρουργική αντιμετώπιση της καθυστερημένα, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο η κατάσταση της υγείας του ανηλίκου είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, με περαιτέρω συνέπεια να μην είναι δυνατή η σωτηρία του ούτε εντός του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Παν. και Αγλαϊα Κυριακού όπου διακομίσθηκε την 26η.7.2017 και να επέλθει εκεί την ίδια ημέρα ο θανατός του…» αναφέρεται στην έκθεση.

Δείτε το video με τις αποκαλύψεις της μητέρας και του δικηγόρου της:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%