Νέα

Λαμία: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας ανήλικο παιδί – Συμπολίτες μας ανέθεσαν σε δικηγόρο την υπεράσπιση του!

today22/11/2022 51

Φόντο
share close

Ένα παιδί που εμφανίζεται συχνά θλιμμένο, φοβισμένο. Ένα παιδί που κυκλοφορεί ατημέλητο ή φέρει μώλωπες στο σώμα του, ίσως είναι ένα παιδί κακοποιημένο. Ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια, που αντί να του προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά, σιγουριά και ασφάλεια, το παραμελεί και το τιμωρεί αφήνοντας μελανά σημάδια στην ψυχή και το σώμα του.

Μια τέτοια περίπτωση παιδιού που βιώνει την κακοποίηση στο ίδιο του το σπίτι, έφτασε στις εισαγγελικές αρχές της Λαμίας, χάρη σε ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει στο οικογενειακό περιβάλλον ανήλικου.

Οι συμπολίτες μας ερεύνησαν όσο μπορούσαν και διαπίστωσαν ότι το ανήλικο παιδάκι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν σε δικηγόρο προκειμένου να χειριστεί το θέμα και να οδηγηθεί αυτό στη δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

Η δικηγόρος Σοφία Σταυράκη, ανέλαβε να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές και στέλνει μήνυμα σε όλους τους πολίτες να μην φοβούνται και να καταγγέλουν κάθε τέτοιο περιστατικό. Η ίδια, εξήγησε στον Lamia Polis, τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει μην σιωπούμε.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%