Νέα

Λαμία: Στους δρόμους σύσσωμοι oι φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων (video)

today18/01/2024 85

Φόντο
share close

Στα «κάγκελα» οι φοιτητές, για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θέλει να ανοίξει το δρόμο στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Τα αιτήματα που θέτουν στον πολύμορφο αγώνα που κάνουν είναι: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Οχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές! Να καταργηθεί η ΕΒΕ! Οχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα, όχι διαβατήρια για ανεργία – μετανάστευση! Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων!».

Σήμερα οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στη Λαμία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, διατρανώνοντας τα αιτήματα τους και έχοντας στο πλευρό τους, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές Λυκείων.

Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ ο αγώνας τους θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου με τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώνουν συμβολικό κλείσιμο της ΠΕΟ Λαμίας Αθηνών στο ύψος των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στο πρώην ΤΕΙ.

Η συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις δεν ήταν η αναμενόμενη όμως οφείλεται σε “αντικειμενικές δυσκολίες των φοιτητών που έχουν να κάνουν με την εξεταστική αλλά και τα υποχρεωτικά μαθήματα” εξήγησε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Νάσος Σάλτας.

Μετά τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα καθημερινά τους δρομολόγια με την συγκοινωνία.

Να σημειωθεί ότι στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι μαθητές του 6ου Λυκείου Λαμίας που πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου τους, αντιδρώντας με την σειρά τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%