Νέα

Λαμία- Σπαλιώρας στον Lamia Polis: “Στα χέρια του Δήμου η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων – Μόνο με κάμερες θα τελειώνουμε με τους βανδαλισμούς” (audio)

today28/08/2023 65

Φόντο
share close

Έρμαιο βανδαλιστών αρκετά από τα σχολεία της πόλης μας, κυρίως τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα στα οποία προκαλούνται σοβαρές υλικές ζημιές.

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, το 5ο Λύκειο Λαμίας έγινε για μία ακόμη φορά στόχος αγνώστων που δεν άφησαν όρθιο ούτε το φρεάτιο στον προαύλιο χώρο. Σοβαρές ζημιές στο ασανσέρ, σε πόρτες, σε τοίχους αλλά και σπασμένα σχεδόν όλα τα τζάμια στους φεγγίτες, θύμιζαν πολεμικό σκηνικό μετά την επιδρομή των αγνώστων…

, Λαμία- Σπαλιώρας: “Στα χέρια του Δήμου η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων – Μόνο με κάμερες θα τελειώνουμε με τους βανδαλισμούς” (Audio)

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ανάλογες ήταν και οι εικόνες καταστροφής στο 3ο Λύκειο της πόλης μας.

Μέχρι να ανοίξουν οι πύλες για τους μαθητές, οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί (για πολλοστή φορά) όμως αυτή η κατάσταση πρέπει κάποτε να τελειώνει με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν λύσεις είτε με κάμερες, είτε με την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων.

, Λαμία- Σπαλιώρας: “Στα χέρια του Δήμου η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων – Μόνο με κάμερες θα τελειώνουμε με τους βανδαλισμούς” (Audio)

“Η λύση βρίσκεται στα χέρια της Δημοτικής Αρχής, που είναι και η αρμόδια αρχή για τα σχολικά κτίρια. Δεν γίνεται να μπορεί να εισβάλλει ο καθένας και να βανδαλίζει τους Ναούς της εκπαίδευσης. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για επιτήρηση του χώρου με κάμερες ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, που και δημιουργούν αναστάτωση και ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα και βέβαια στοιχίζουν ακριβά στην τσέπη των δημοτών, αφού οι επισκευές κάθε φορά επιβαρύνουν τον ίδιο τον δημότη…” δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στον LamiaPolis o Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%