Νέα

Λαμία: Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής κυκλικού κόμβου επί της συμβολής των οδών Θερμοπυλών και Βασιλικών

today21/12/2022 47

Φόντο
share close

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα σε χρήση, σε κατοίκους και επισκέπτες,  το έργο για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου επί των οδών Θερμοπυλών και Βασιλικών.

Ο ισόπεδος κόμβος κυκλικής κίνησης ο οποίος κατασκευάστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις στις οδούς Θερμοπυλών, Γεννηματά, Γιαννιτσιώτη, Δερβενακίων και Βασιλικών αντικατέστησε τον υπάρχοντα σηματοδοτούμενο ισόπεδο κόμβο.

IMG 2556

Η νέα κατασκευή, περιλαμβάνει ράμπες για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) καθώς και ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή του νέου κόμβου με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

IMG 2555

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Μέσα σε χρόνο ρεκόρ – μόλις δύο μήνες και εν’ μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, καταφέραμε να εντάξουμε στη λειτουργία της πόλης ένα ακόμη έργο που θα αλλάξει την αρχιτεκτονική της κυκλοφορίας και θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια και αυτορρύθμιση της διέλευσης των οχημάτων.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνέβαλαν  να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε  τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες καθώς και όλους τους διερχόμενους για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου.

Σειρά παίρνει το επόμενο διάστημα, ένας ακόμη κόμβος που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και παραδίδουμε προς χρήση έργα που σέβονται και υπηρετούν τον άνθρωπο, βελτιώνουν την καθημερινότητά του, και συμβάλουν στη δημιουργία μιας  νέας εικόνας για την πόλη μας.…».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%