Νέα

Λαμία: Ο Αντώνης Μαυρόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του “Τεχνητή Νοημοσύνη: Άνθρωπος, Φύση, Μηχανές”, στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ

today31/05/2024 11

Φόντο
share close

Την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ (Αβέρωφ 5) στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ”Τεχνητή Νοημοσύνη” του Αντώνη Μαυρόπουλου.

Ο Αντώνης Μαυρόπουλος είναι χημικός μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και εργάζεται ως σύμβουλος κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων. Είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ και συμμετέχει στη διεθνή συμβουλευτική επιτροπή για τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ United Nations Environmental Program – UNEP IETC. Διετέλεσε πρόεδρος καθώς και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων (ISWA).

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στη Λαμία, ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης ήταν σίγουρα άκρως μαγευτικό, αφού κατάφερε να φέρει τους Λαμιώτες ένα βήμα πιο κοντά στη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος, ήταν πολύ δύσκολο να γράψει ένα βιβλίο για την τεχνητή νοημοσύνη, με τη συγγραφή να απαιτεί αρκετό χρόνο, τονίζοντας βέβαια πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται παντού και σε κάθε μας βήμα, ωστόσο η υπερβολή ποτέ δεν είναι καλός σύμμαχος.

Το συντονισμό της παρουσίασης ανέβαλε ο δημοσιογράφος Βασίλης Τεμπέλης, ο οποίος μιλώντας στο μικρόφωνο του Lamia Now ανέφερε πόσο σημαντική είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα όλων, πόσο μάλλον ενός δημοσιογράφου, αλλά χωρίς υπερβολές.

Για το βιβλίο μίλησε ο κ. Αθανάσιος Κακαρούντας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος τοποθετήθηκε με πολύ ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη στις ημέρες μας στο πλαίσιο της νέας βιομηχανικής επανάστασης που βιώνουμε.

Δείτε φωτογραφίες:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%