Νέα

Λαμία: “Μόλις 32.000 από τις 232.000 του Υπουργείου, καταλήγουν από τον Δήμο Λαμιέων στην συντήρηση των σχολείων – Αγνοούνται τα δελτία αυτοψίας” (audio)

today26/09/2023 258

Φόντο
share close

Θλίψη, αγωνία αλλά και οργή προκάλεσε το χθεσινό παραλίγο δυστύχημα με θύμα τον 13χρονο μαθητή της Α΄ τάξης του 3ου γυμνασίου Λαμίας που έπεσε από ύψος 5 μέτρων, όταν αποκολλήθηκε κάγκελο με μεταλλικό πλέγμα από το προαύλιο του δεύτερου επιπέδου του σχολείου του.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ηταν τόσο η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, όσο και του εκπροσώπου των καθηγητών στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, για την συντήρηση, τις επισκευές και τους ελέγχους στα σχολικά κτίρια του Δήμου Λαμιέων.

, Λαμία: “Μόλις 32.000 από τις 232.000 του Υπουργείου, καταλήγουν από τον Δήμο Λαμιέων στην συντήρηση των σχολείων – Αγνοούνται τα δελτία αυτοψίας” (Aud)
, Λαμία: “Μόλις 32.000 από τις 232.000 του Υπουργείου, καταλήγουν από τον Δήμο Λαμιέων στην συντήρηση των σχολείων – Αγνοούνται τα δελτία αυτοψίας” (Aud)

Μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του LamiaPolis 87,7 το μέλος της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος των καθηγητών στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Κωνσταντίνος Λούβαρης, καταγγέλει χειρισμούς που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών της πόλης.

Σύμφωνα με τα οσα υποστήριξε δημόσια ο κ. Λούβαρης, από τις 232.000 ευρώ που επιχορηγείται ο Δήμος Λαμιέων για την συντήρηση και τις επισκευές στα σχολικά κτίρια, μόλις οι 32.000 ευρώ, μοιράζονται για τις σχετικές ανάγκες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή οι 200.000 ευρώ, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πηγαίνουν στο ταμείο του Δήμου για διάφορα έργα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από άλλα προγράμματα, αφήνοντας ακέραιο το ποσό για τις ανάγκες των σχολείων.

“Πρόκειται για πολιτική απόφαση που βαρύνει την Δημοτική αρχή” επισημαίνει ο κ. Λούβαρης ενώ απαντώντας στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους στα σχολικά κτίρια τους οποίους επικαλέστηκε σε χθεσινό ντιμέιτ ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος, απαντά πως “τακτικοί έλεγχοι δεν γίνονται, παρά μόνο δειγματοληπτικοί”

Στην ίδια συνέντευξη ο εκπρόσωπος των καθηγητών κάνει λόγο για συρτάρια γεμάτα από αιτήματα σχολείων για επισκευές, που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να απαντήσει ενώ “αγνοούνται” και τα δελτία αυτοψίας της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, για τα σχολεία που ελέγχονται.

Οσον αφορά στο ατύχημα του 13χρονου μαθητή στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της αλλά και ο Κωνσταντίνος Λούβαρης στην συνέντευξη του, τονίζει πως θα ζητηθούν εγγράφως τα δελτία αυτοψίας τεχνικού ελέγχου των τεχνικών υπηρεσιών.

Ακούστε την συνέντευξη:

Σε ανάρτηση του μάλιστα ο ίδιος, πήρε δημόσια θέση απέναντι στην ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων για το χθεσινό ατύχημα, απευθύνοντας στην Δημοτική αρχή συγκεκριμένα ερωτήματα.

, Λαμία: “Μόλις 32.000 από τις 232.000 του Υπουργείου, καταλήγουν από τον Δήμο Λαμιέων στην συντήρηση των σχολείων – Αγνοούνται τα δελτία αυτοψίας” (Aud)

1ον) Το έγγραφο αναφέρει ετήσιους τακτικούς ελέγχους. Υπάρχουν δελτία αυτοψίας τεχνικού ελέγχου των τεχνικών υπηρεσιών για το 3ο Γυμνάσιο για το έτος 2023;;; Η έστω για το 2022. Αν υπάρχει για το 3ο Γυμνάσιο μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε να το δούμε ως γονείς (γιατί ως ΕΛΜΕ θα τα ζητήσουμε εγγράφως);
2ον) Πότε έγινε η τελευταία συντήρηση στα κάγκελα του σχολείου (μετά από προτροπή των τεχνικών υπηρεσιών ή διαπίστωση επικινδυνότητας από 3ους);
3ον) Πως κατανέμονται και με ποιες αποφάσεις τα κονδύλια από Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του υπουργείου εσωτερικών σε σχέση με την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων (επισυναπτόμενο 2);
4ον) Ποιος είναι ο ρόλος της ΔΕΠ σε όλα αυτά (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας);
Ευχαριστώ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%