Νέα

Λαμία: Καταδικάστηκε πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τραυματισμό 12χρονου σε γήπεδο 5Χ5

today20/02/2023 27

Φόντο
share close

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή τριών ετών τιμωρήθηκε πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού στον δήμο Λαμιέων με αφορμή τον τραυματισμό ενός 12χρονου (τότε) παιδιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος το γήπεδο ήταν κλειδωμένο με λουκέτο και υπήρχε πινακίδα σήμανσης που απέτρεπε παιδιά και λοιπούς να μπαίνουν στο γήπεδο. Ταυτόχρονα ο δικηγόρος του κ. Αμπλιανίτης σημείωσε ότι πλευράς του δήμου και του πελάτη του είχαν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που προβλέπονταν για να διαπιστωθεί η ανάγκη και να διαταχθεί το κλείσιμο του χώρου ενώ συμπληρώθηκε ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει 70 παιδικές χαρές και 40 γήπεδα και είναι αδύνατον να υπάρχει 24ωρη φύλαξη. Η πλευρά του κατηγορούμενου άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της οικογένειας  κ. Κρούπης, είπε στο lamianow.gr : “Η απόφαση, πιστεύουμε ότι ήταν ένα μήνυμα του Δικαστηρίου προς τους αιρετούς ότι έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις προς τους δημότες. Η σημερινή Απόφαση ήταν η πλήρης δικαίωση του πενταετούς αγώνα των γονέων του ανηλίκου”.

Στις 5 Μαΐου 2023 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας θα συζητηθεί η αγωγή της αποζημίωσης.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%