Νέα

Λαμία: Η πλειοψηφία καλεί την δημοτική αρχή να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ!

today11/01/2023 29

Φόντο
share close

“Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και τα θέματα που οι αρμοδιότητες τους μεταφέρθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με βάση τους προαναφερόμενους αντισυνταγματικούς νόμους να παραπέμπονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ορίζεται στο Νόμο 4555/18 με τον όποιο έγινε και η εκλογή μας ως Δημοτικό Συμβούλιο.”

“Η δημοτική αρχή Θα πρέπει να συμμορφωθεί…”σύμφωνα με τους 25 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους του δήμου Λαμιέων που ζητούν να έρθουν εκ νέου τα θέματα τα οποία είχαν πάει στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής από την 1η Δεκεμβρίου και μετά μιας και ο νομος Θεοδωρικακου και κάποιες διατάξεις του κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι 25 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους αναφέρουν.

Με βάση την υπ’ αριθμ. 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με τους νόμους Ν4623/19 & 4625/19, κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές. Η Ολομέλεια του ΣτΕ ορίζει ως «χρόνο ενάρξεως των αποτελεσμάτων της ακυρώσεως την προηγουμένη της δημοσιεύσεως της παρούσας αποφάσεως». Η ημέρα δημοσίευσης της απόφασης είναι η 2α Δεκεμβρίου, άρα η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που μεταφέρθηκαν στις επιτροπές αυτές αντί του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πλέον άκυρες.

 

 

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και τα θέματα που οι αρμοδιότητες τους μεταφέρθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με βάση τους προαναφερόμενους αντισυνταγματικούς νόμους να παραπέμπονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ορίζεται στο Νόμο 4555/18 με τον όποιο έγινε και η εκλογή μας ως Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

1.Σταυρογιάννης Νικόλαος 15.Χαιρόπουλος Δημήτριος

2.Στασινός Παναγιώτης 16.Παπανικολάου Γεώργιος

3.Κυριακάκης Βασίλειος 17.Αντωνίου Μαρία

4.Στάικος Θωμάς 18.Τσιρώνης Μιλτιάδης

5.Δελιχάς Γεώργιος 19.Κοντογιάννης Χαράλαμπος

6.Αργύρη Παρασκευή 20.Ποντίκα Αμαλία

7.Ζήσιμος Γεώργιος 21.Κυρίτσης Δημήτριος

8.Ρούλιας Ιωάννης 22.Σταυρογιάννης Κωνσταντίνος

9.Καραγιάννης Στυλιανός 23.Κορδολέμης Μιχάλης

10.Μαντζάνας Δημήτριος 24.Λάμπρου Γεώργιος

11.Αρναούτογλου Θεόδωρος 25.Πάπουτσας Νικόλαος

12.Τσακμάκης Δημήτριος

13.Αλαφοδήμου Αικατερίνη

14.Χαλβαντζής Ζαχαρίας

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%