Νέα

Λαμία: Η μεγαλύτερη καταστροφή στην πόλη από φωτιά – Πάνω από 1.000 στρέμματα καμένης γης (video)

today31/07/2023 40

Φόντο
share close

Το περιβαλλοντικό και όχι μόνο αποτύπωμα της καταστροφής στην πόλη της Λαμίας είναι αρκετά μεγάλο σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν φτάσει στις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Lamia Polis 87,7 920 στρέμματα κάηκαν μόνο κατά την διάρκεια της πρώτης φωτιάς, την Τετάρτη 26 Ιουλίου στην Λαμία, όπου Αφανός και Νέα Μαγνησία κινδύνεψαν σοβαρά από τις φλόγες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών και των καταγραφών από τα συνεργεία υπάρχει ένα “κόκκινο” σπίτι από την φωτιά στον Αφανό, 4 χαρακτηρίστηκαν (κίτρινα) με καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο (αυλές) ενώ κάηκε και ένα αυτοκινήτο και μια αποθ΄ήκη στην ίδια περιοχή.
Το συνολικό αποτύπωμα καταστροφής από την πρώτη μέρα της φωτιάς ήταν 920 περίπου στρέμματα ενώ πάνω από 100 στρέμματα κάηκαν στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης, την 2η μέρα, στην βόρεια πλευρά όπου η φωτιά έφτασε κοντά στην Αμφιθέα που εκκενώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή λόγω πυρκαγιάς μέσα και δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης -σίγουρα- τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.

Όπως γίνεται αντιληπτό η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών αλλά και ζωνών ασφαλείας που θα διασφαλίζουν τα αστικά και περιαστικά άλση της πόλης μας αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων θα πρέπει να δρομολογηθούν… χθες!

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%