Νέα

Λαμία: “Γροθιά” στον καρκίνο του μαστού – Έσπευσαν για δωρεάν μαστογραφία στην κινητή μονάδα του Ερυθρού Σταυρού

today07/12/2022 104

Φόντο
share close

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον των Λαμιωτών για τη δράση ενημέρωσης, πρόληψης και εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, κινητή ομάδα του οποίου βρέθηκε σήμερα από το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

14
22

Αν και στην πλειοψηφία τους οι ενδιαφερόμενες ήταν γυναίκες, δεν έλειψαν και οι άντρες, αφού η ασθένεια πιο σπάνια αλλά “χτυπά” και το ανδρικό φύλο.

18

Εντυπο ενημερωτικό υλικό, συζητήσεις, οδηγίες αυτοεξέτασης αλλά και ιατρικός έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό, περιλαμβάνονταν στη δράση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

21

Το παρών στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι αντιπεριφειάρχες Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας και Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Αποστολόπουλος, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος, οι αντιδήμαρχοι Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, Δημήτρης Τζούφλας, Δημήτρης Ρίζος, Γιάννης Ζωγράφος και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας.

1

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στη δήλωσή του τόνισε τα εξής :

«….Η σημερινή δράση του Παραρτήματος Λαμίας του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί γίνεται με βασικό σκοπό να αφυπνίσει τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο.

Γνωρίζουμε πλέον όλοι πως ο καρκίνος του μαστού, εφόσον διαγνωστεί νωρίς, είναι πλήρως ιάσιμος.

Άρα οφείλουμε όλοι να είμαστε ενεργοί και παρόντες στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη, συνοδοιπόροι και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε να σωθούν ζωές.

Ειδικά στην προσπάθεια στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η οποιαδήποτε συνεισφορά στην πρόληψη και την ανακούφιση στηρίζει  την γυναίκα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ζωής και ουσιαστικά  στηρίζει τον πυρήνα της ίδιας οικογένειας, αφού η γυναίκα,  ως  μάνα, ως σύζυγος, ως γιαγιά, ως φίλη αποτελεί την πηγή έμπνευσης κάθε κοινωνίας και το απαραίτητο στήριγμα για την πρόοδο και τον πολιτισμό της.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε  το Παράρτημα  Λαμίας του Ερυθρού Σταυρού για  την πολύπλευρη παρέμβαση και δραστηριότητα του, στην οποία εντάσσεται και η σημερινή δράση…».

13

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%