Νέα

Λαμία – Φοιτητές: “Θα το πάμε μέχρι τέλους – Το ν/σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν θα περάσει” (video)

today01/02/2024 64

Φόντο
share close

“Παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Θα το πάμε μέχρι τέλους…”

Στους δρόμους για μία ακόμη φορά και μάλιστα με μαζικότερη συμμετοχή, οι φοιτητές της Λαμίας, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης…

«Είμαστε ξανά εδώ και θα είμαστε για όσες φορές χρειαστεί, με στόχο να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Αγωνιζόμαστε, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, παλεύουμε για να υπάρξει χρηματοδότηση και ο απαραίτητος εξοπλισμός στις σχολές μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, και δεν θα σταματήσουμε αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί. Το θεωρούμε πλήγμα στην Δημοκρατία, και πιστεύουμε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να το περάσει, την ίδια μάλιστα στιγμή που η Ακαδημαϊκή κοινότητα εκφράζει τόσες αντιδράσεις…” δήλωναν μεταξύ άλλων οι φοιτητές στην σημερινή τους κινητοποίηση ενώ προαναγγέλλουν ότι η Αθήνα θα “βουλιάξει” την επόμενη Πέμπτη στις 8 Φεβρουαρίου που θα γίνει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την συμμετοχή φοιτητών από όλη τη χώρα.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας οι φοιτητές ένωσαν τις φωνές τους με τους μελισσοκόμους που ήδη βρίσκονταν εκεί για την δική τους διαμαρτυρία. Φοιτητές και μελισσοκόμοι δήλωσαν αλληλέγγυοι ο ένας στον αγώνα του άλλου.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%