Νέα

Λαμία: Έρχεται ομάδα δασοκομάντος – Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

today09/12/2023 117

Φόντο
share close

H 4η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων θα δημιουργηθεί στη Λαμία.

Οι δασοκομάντος θα έχουν ως αποστολή τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, την υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και χρήσης ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, τη συνδρομή στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές καθώς και τη συνδρομή σε αστικά συμβάντα έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση.

Για την κάλυψη και την στελέχωση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων αυξάνονται οι οργανικές θέσεις και αναμένονται προσλήψεις.

Ανάλογες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων αποκτούν η Αλεξανδρούπολη, η Κοζάνη, η Τρίπολη, ο Βόλος, η Ρόδος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά, ενώ υπήρχαν ΕΜΟΔΕ στην Ελευσίνα της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη Λαμία, στα Γιάννενα και στην Πάτρα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία «πάρα πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο, καίριο και μη κομματικό». «Πολιτικό ναι, όμως μη κομματικό», ανέφερε.

«Θα κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μειώνονται οι επιπτώσεις πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», κατέληξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%