Νέα

Λαμία: Επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας στην πλατεία Πάρκου – Παρών και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου

today13/05/2024 23

Φόντο
share close
Εντονη αστυνομική παρουσία σήμερα το πρωί στην πλατεία Πάρκου, με τους αστυνομικούς να ελέγχουν τους ρομά που “κατοικοεδρεύουν” στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Να σημειωθεί, ότι ανάλογη επιχείρηση έλαβε χώρα και χθες τις απογευματινές ώρες.
Αν και η αυξημένη αστυνομική επιχείρηση οδηγεί στην επιβολή της τάξης και της ηρεμίας στο κέντρο της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, εν τούτοις, η ίδια πλατεία έχει χρόνια τώρα “καθιερωθεί” σαν χώρος “φιλοξενίας” όχι μόνο ρομά αλλά και κάθε είδους παραβατικών στοιχείων. “Δεμένα” φαίνεται όμως πως είναι τα χέρια της αστυνομίας αφού για απομακρυνθούν από την πλατεία παραβατικά άτομα, απαιτείται η τέλεση συγκεκριμένων εκ μέρους τους πράξεων που να εμπίπτουν στην υπάρχουσα νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όσα άτομα ελέγχθηκαν σήμερα, ,μόνο σε δύο περιπτώσεις υπήρξε περιθώριο για προσαγωγή.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί οι νόμοι περί επαιτείας και αλητείας ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε ισχύ ο αυστηρός αντιρατσιστικός νόμος, με αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση που γίνονται προσαγωγές, αν δεν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, να επιστρέφουν στην πλατεία… Στην πλατεία Πάρκου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε από τα στελέχη της αστυνομίας για τα αποτελέσματα των ελέγχων, τους ευχαρίστησε για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και επανέλαβε την δέσμευση ότι ασχολείται σοβαρά με το θέμα, όπως άλλωστε είχε και προεκλογικά δεσμευτεί, με συνέπεια και σοβαρότητα.
lamianow.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%