Νέα

Λαμία: Εντυπωσιακή η κινητοποίηση των μελισσοκόμων – Τι ζητούν (video)

today01/02/2024 26

Φόντο
share close

Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες της κάθε περιφέρειας, προχωρούν σήμερα οι μελισσοκόμοι της χώρας με απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων, ενώ αντιπροσωπείες τους θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

«Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στα αιτήματα διεκδίκησης, είναι η άμεση ενίσχυση για την σοβαρή απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης, την μείωση του κόστους παραγωγής, ίσες ευκαιρίες στην χρηματοδότηση, στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και ανταποδοτική της επικονίασης ενίσχυσης, αλλά και ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές – πλημμύρες) του 2023 περιοχές.

Παράλληλα, ζητούν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών, αλλά και μέτρα για τις ελληνοποιήσεις με πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, ισοζυγίου μελιού για τους εμπόρους/τυποποιητές, μέτρα κατά της νοθείας και των παραπλανητικών ετικετών κ.ά.

Αμέσως μετά την μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Λαμίας αντιπροσωπεία των μελισσοκόμων συναντήθηκε με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες Κώστα Αποστολόπουλο και Κατερίνα Καλαντζή στους οποίους παρουσίασαν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%