Νέα

Λαμία – εικόνες καταστροφής σε σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια! Βραδινή μάχη με τις αναζωπυρώσεις – στις επάλξεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις / 4 άτομα στο Νοσοκομείο

today26/07/2023 16

Φόντο
share close

Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής του Αφανού και της Νέας Μαγνησίας Λαμίας που είδαν την περιοχή τους να “πνίγεται” τις φλόγες.

Η φωτιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω και των ανέμων που φυσούσαν δυνατά.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης, Νίκος Μώκος

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εναέριων μέσων, εθελοντών αλλά και κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες η φωτιά έφτασε στις αυλές σπιτιών καίγοντας εξωτερικά οικίες ενώ ακόμη ελέγχεται αν έχουν καεί σπίτια εξ’ ολοκλήρου.

Επίσης κάηκε και μια αποθήκη με τον ιδιοκτήτη ο οποίος είχε εργαλεία και υλικά χιλιάδων ευρώ παθαίνοντας ζημιά δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Επίσης είχαμε καταστροφές ποιμνιοστασίων και κάηκαν ελαιόδεντρα στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Κάηκε επίσης και ένα καταφύγιο όπου κάτοικος της περιοχής φιλοξενούσε οικόσιτα ζώα. 4 άνθρωποι, δύο πυροσβέστες και δύο άτομα με ειδικές ανάγκες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

4 άτομα στο Νοσοκομείο Λαμίας οι 2 πυροσβέστες

4 άνθρωποι, δύο πυροσβέστες και δύο άτομα με ειδικές ανάγκες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση την ώρα της κατάσβεσης ενώ ο δεύτερος με αναπνευστική δυσλειτουργία. Οι δύο πολίτες, μεταφέρθηκαν προληπτικά κυρίως αφού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας και χρίζουν παρακολούθησης.

Η περιοχή του Αφανού παραμένει χωρίς ρεύμα αφού κολώνες της ΔΕΗ κάηκαν την ώρα που μαίνονταν η φωτιά. Επίσης λόγω βλάβης στο δίκτυο υδροδότησης δεν υπάρχει νερό από την περιοχή της Αμφιθέας μέχρι το Κάστρο και τον Αφανό.

Οι δυνατοί άνεμοι που έφτασαν μέχρι τα 7 μποφόρ μετέφεραν σε χρόνο ρεκόρ την φωτιά μέχρι τη Νέα Μαγνησία. Με 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας, της Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής να εκκενώσουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς τη Στυλίδα.

Νεα Μαγνησία : Συγκλονιστικό βίντεο – μάχη των πυροσβεστών να σώσουν σπίτι

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας από τη στιγμή που πέρασε η φωτιά από την εθνική οδό Λαμίας – Δομοκού έκαψε αρκετά στρέμματα χαμηλής βλάστησης αλλά και ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να φτάσει στην βόρεια πλευρά της συνοικίας όπου οι φλόγες απείλησαν σοβαρά όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο σπίτι.

Πυροσβεστική, Πολιτική προστασία, εθελοντές και κάτοικοι της Μαγνησίας με κάθε πρόσφορο μέσο έδωσαν μάχη με τις φλόγες περιορίζοντας τις πύρινες φλόγες πριν ξεφύγουν σε άλλες συνοικίες.

Η κατάσταση αυτή την ώρα στη Νέα Μαγνησία είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος  έκανε παρεμβάσεις και προς τη ΔΕΗ αλλά και προς τον ανάδοχο των συντηρήσεων της ΔΕΗ  για να υπάρχει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα συνεργεία να εργαστούν για να δώσουν ρεύμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τέλος ενημερώνουμε, ότι αν υπάρχουν κάποιες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή, οι ενδιαφερόμενοι ή οι  έχοντες γνώση μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Λαμιέων στο τηλ.2231351500 για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα προκύψει.

Το χρονικό της πυρκαγιάς σε εικόνες

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%