Νέα

Λαμία: “Boμβαρδισμένα” δύο σχολεία – Άμεση παρέμβαση από τον Δήμο Λαμιέων ζητούν οι εκπαιδευτικοί (audio)

today27/06/2023 44

Φόντο
share close

Σαν βομβαρδισμένα είναι σήμερα το 5ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, αφού άγνωστοι μπήκαν και τα βανδάλισαν, αφήνοντας πίσω τους σοβαρές ζημιές που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

Καμένα θρανία και σπασμένα θρανία, βαμμένοι τοίχοι, ζημιές στο κτίριο ακόμη και σε κάγκελα και πολλά σκουπίδια, είναι η εικόνα που αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί πηγαίνοντας στην εργασία τους.

“Αυτό είναι το θέαμα που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί μετά από τέσσερις μέρες που ήταν κλειστό το 5ο Λύκειο Λαμίας λόγω εκλογών. Φανταστείτε τι βανδαλισμοί έχουν να γίνουν όλο το καλοκαίρι. Σαν σχολείο έχουμε ενημερώσει το δήμο Λαμίας εδώ και πολύ καιρό για το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Περιμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων…” αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός του 5ου Λυκείου Βίκυ Μαρέτσικου, δημοσιεύοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

“Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που τα σχολικά μας κτίρια βανδαλίζονται. Ζητούμε από την Δημοτική Αρχή, να τοποθετηθούν φύλακες ή αν δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις, ας αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες…” τονίζει ο Προιστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Όσον αφορά στις σημερινές σοβαρές ζημιές καλώ άμεσα την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, να φροντίσει μέσα στην ημέρα για την ασφάλεια των κτιρίων. Στο ένα από τα δύο σχολεία οι βάνδαλοι έχουν αποκολλήσει τα κιγκλιδώματα του κλιμακοστασίου. Αυτό σημαίνει ότι αν μπουν παιδιά να παίξουν στο προαύλιο, έχουν πλέον πρόσβαση μέχρι και την ταράτσα του σχολείου, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα για την ζωή τους” συμπληρώνει ο κ. Σπαλιώρας, επαναλαμβάνοντας πως οι σημερινές εικόνες δεν αφορούν σε μεμονωμένο περιστατικό.

Το φαινόμενο των αγνώστων που μπαίνουν στα σχολικά κτίρια και τα καταστρέφουν είναι πλέον σύνηθες και η μόνη λύση είναι η φύλαξη“, καταλήγει ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%