Νέα

Λαμία: Αποκαταστάθηκε το ΚΑΦΑΟ με τα υβριστικά συνθήματα – κουβέντα για τον υβριζόμενο…

today04/07/2023 19

Φόντο
share close

Αποκαταστάθηκε το πρωί της Τρίτης το ΚΑΦΑΟ που βανδάλισαν άγνωστοι, με υβριστικά συνθήματα εις βάρος του υποψηφίου δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Την στιγμή που το θέμα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και πήρε έκταση… λειτούργησαν έστω και αργά τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών που έσπευσαν μετά από μια εβδομάδα περίπου να αποκαταστήσουν την φθορά από τους βάνδαλους.

Σε κάθε περίπτωση το να καταστρέφουν οι “εγκεφαλικά νοσούντες” τις δημιουργίες καλλιτεχνών της περιοχής είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό και υποβαθμίζει τον πολιτισμό της πόλης μας.

Τώρα σχετικά με το ότι τα συνθήματα αφορούσαν γνωστό συμπολίτη μας ο οποίος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Λαμιέων… ούτε κουβέντα! Ας ελπίσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από τον βανδαλισμό η οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Θα ήταν τουλάχιστον άρρωστο σε ένα κλίμα απόλυτης τοξικότητας που κάποιοι καλλιεργούν εδώ και ένα μεγάλο διάστημα να “οπλίζεται” το χέρι ανεγκέφαλων.

Η ανακοίνωση της κοινότητας του δήμου Λαμιέων

Για τον βανδαλισμό με άθλια  συνθήματα  σε ορισμένα φιλοτεχνημένα ΚΑΦΑΟ της  πόλης μας!

Η συγκεκριμένη δράση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια από τον Δήμο Λαμιέων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων, σε συνεργασία για την υλοποίησή της, με τα  Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ).

Δράση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη και αυθόρμητη κινητοποίηση και συμμετοχή εθελοντών Καλλιτεχνών, κυρίως της νεολαίας αλλά και πολλών γνωστών Καλλιτεχνών της πόλης μας. Με αποτέλεσμα, σημαντικός αριθμός των γκρίζων ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ να καλλωπιστούν και να φιλοτεχνηθούν, χαρίζοντας χρώμα αλλά και μικρές γεύσεις Τέχνης σε κεντρικά σημεία αλλά και σε γειτονιές της Λαμίας.

Όμως δυστυχώς, κάποιοι, χωρίς να σκεφτούν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν, παρεμβαίνουν βανδαλίζοντας αυτές τις καλλιτεχνικές δημιουργίες δημοσίων χώρων, μουντζουρώνοντας ή γράφοντας συνθήματα που προσβάλλουν τόσο  τους ίδιους, όσο  και  την αισθητική των συμπολιτών μας!

Μετά από επιτόπια αυτοψία, διαπιστώθηκε, ότι ορισμένα ΚΑΦΑΟ (μικρός αριθμός) έχουν μερικές ή γενικευμένες φθορές κυρίως με συνθήματα (Παρόμοια φαινόμενα βέβαια συμβαίνουν και αντιμετωπίζονται παντού στον κόσμο).

Για το λόγο αυτό λυπούμαστε και ζητάμε συγνώμη εκ μέρους αυτών των άγνωστων ατόμων, που προσβάλουν με τις ανεύθυνες ενέργειες τους, τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των εθελοντών  δημιουργών τους, αλλά και την ίδια την πόλη μας.

Ήμασταν και θα παραμείνουμε αισιόδοξοι, ότι το σημαντικό αυτό έργο της Εικαστικής και διακοσμητικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ, θα παραμείνει άθικτο από οποιοδήποτε βανδαλισμό γιατί είναι σημαντικό δημιούργημα των ίδιων των συμπολιτών μας που αγαπούν την Τέχνη και τον διαδραστικό Πολιτισμό στην πόλη μας και υποσχόμαστε, ότι σύντομα, εθελοντές Καλλιτέχνες θα αποκαταστήσουν τις φθορές στα «πληγωμένα» ΚΑΦΑΟ.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: το ΚΑΦΑΟ που βανδαλίστηκε, αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί.

Με εκτίμηση

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δημήτριος Συλεούνης 

και τα Μέλη της Κοινότητας Λαμιέων

στάθηκε το πρωί της Τρίτης το ΚΑΦΑΟ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%