Νέα

Λαμία: Ανησυχία για πιθανή κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου – Τι απαντά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

today09/12/2022 58

Φόντο
share close

Ανησυχίες στον δικηγορικό κόσμο της Λαμίας εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες για πιθανή κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της πόλης στα πλαίσια κυβερνητικού σχεδιασμού  για τη  συγκέντρωση της δικαστικής ύλης σε ένα περιορισμένο αριθμό διοικητικών δικαστηρίων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως αναμενόταν, προκάλεσε  αντιδράσεις στο Δικαστικό και Δικηγορικό κόσμο της πόλης , εκφράζοντας φόβους  ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης και θα αποψιλώσει την έδρα της Περιφέρειας, από μία ακόμη νευραλγική υπηρεσία.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης, δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο στον LamiaPolis ότι «το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας δεν καταργείται».

«Υπάρχει ένα σχέδιο της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στα πλαίσια δικαστικού “Καλλικράτη” στα διοικητικά δικαστήρια αλλά αυτό της Λαμίας δεν θα καταργηθεί απλώς κάποιες λειτουργίες θα γίνονται με τηλεματική» σημειώνει ο κ. Μακρυγιάννης.

«Προχθές είχαμε συνάντηση η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών για το θέμα αυτό και βγήκε κοινή ανακοίνωση αντίθετης σε αυτό το σχεδιο» τονίζει ο κ. Μακρυγιάννης.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Θα πρέπει να ανησυχούμε για την έξαρση της γρίπης; Η παιδίατρος Άντα Καλύβα απαντάει στον Lamia Polis 87,7

Νέα

Θα πρέπει να ανησυχούμε για την έξαρση της γρίπης; Η παιδίατρος Άντα Καλύβα απαντάει στον Lamia Polis 87,7

Στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7, φιλοξενήθηκε η παιδίατρος Άντα Καλύβα, για να απαντήσει στο ερώτημα που βασανίζει αρκετούς γονείς τον τελευταίο καιρό. "Θα πρέπει να ανησυχούμε για την έξαρση της γρίπης; Η ίδια απάντησε μεταξύ άλλων πως δεν πρέπει να ανησυχούμε, τονίζοντας πως όταν υπάρχει η σωστή πληροφόρηση έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας. "Υπάρχει ενημέρωση από τους παιδιάτρους, από τα μέσα, οι γονείς είναι […]

today09/12/2022 46

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%