Νέα

Λαμία: Ανησυχία για πιθανή κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου – Τι απαντά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

today09/12/2022 69

Φόντο
share close

Ανησυχίες στον δικηγορικό κόσμο της Λαμίας εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες για πιθανή κατάργηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της πόλης στα πλαίσια κυβερνητικού σχεδιασμού  για τη  συγκέντρωση της δικαστικής ύλης σε ένα περιορισμένο αριθμό διοικητικών δικαστηρίων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως αναμενόταν, προκάλεσε  αντιδράσεις στο Δικαστικό και Δικηγορικό κόσμο της πόλης , εκφράζοντας φόβους  ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης και θα αποψιλώσει την έδρα της Περιφέρειας, από μία ακόμη νευραλγική υπηρεσία.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης, δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο στον LamiaPolis ότι «το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας δεν καταργείται».

«Υπάρχει ένα σχέδιο της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στα πλαίσια δικαστικού “Καλλικράτη” στα διοικητικά δικαστήρια αλλά αυτό της Λαμίας δεν θα καταργηθεί απλώς κάποιες λειτουργίες θα γίνονται με τηλεματική» σημειώνει ο κ. Μακρυγιάννης.

«Προχθές είχαμε συνάντηση η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με την Ένωση Διοικητικών Δικαστών για το θέμα αυτό και βγήκε κοινή ανακοίνωση αντίθετης σε αυτό το σχεδιο» τονίζει ο κ. Μακρυγιάννης.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%