Νέα

Λαμία – Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουμε στο Νοσοκομείο, άφραγκοι και χορτάτοι από bullying (ΗΧΗΤΙΚΟ)

today29/11/2022 55

Φόντο
share close

Για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αλλά και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μίλησε ο Θάνος Πλεύρης.- Επιστρέφουμε έχοντας υποστεί τεράστια οικονομική ζημία αλλά και bylling, όχι μόνο από μερίδα της κοινής γνώμης αλλά και από τους συναδέλφους μας, σχολιάζει στο LamiaPolis, η Θάνια Αγγελοπούλου, γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας σε αναστολή.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στο Mega ο υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

“Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουμε επιστρέψει στις θέσεις μας, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματική την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου” επισημαίνει η κ. Αγγελοπούλου, χαρακτηρίζοντας φασιστική την συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.

“Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας στις αρχές της πανδημίας. Τότε μας χειροκροτούσε, μετά αποφάσισε παρανόμως να μας απομακρύνει από τον χώρο της Υγείας με την πρόφαση ότι δεν σεβόμαστε την επιστήμη. Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε κάνει εμβόλια και θα ξανακάνουμε αν αυτό είναι για την προστασία μας. Οχι όμως να μας το επιβάλλουν και μάλιστα με ένα σκεύασμα που δεν είχε αξιολογηθεί.

Θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας μάλλον μουδιασμένοι, γιατί όλο αυτό το διάστημα έχουμε δεχθεί απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και επιθέσεις ακόμα και από τους συναδέλφους μας. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Πλεύρης ήταν τις ήδη υποστελεχωμένες δομές της Δημόσιας Υγείας να τις αποδεκατίσει αλλά και να χωρίσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους σε “στρατόπεδα”. Σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο των 15 μηνών, οι μόνοι που μας συμπαραστάθηκαν ήταν οι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι και μια μερίδα συμπολιτών μας που πρόσφεραν κάποια ποσά σε έναν ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί προκειμένου να υπάρχουν κάποια χρήματα για τις ανάγκες συναδέλφων μας που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές ανάγκες τους” αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θάνια Αγγελοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 με τη Λίλιαν Χαχοπούλου και την Άννα Μπαμπέτα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%