Νέα

Κώστας Σπαλιώρας στον Lamia Polis: Αναρρώνει στο σπίτι του ο 13χρονος που τραυματίστηκε στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας (video)

today24/10/2023 392

Φόντο
share close

Επέστρεψε στο σπίτι του ο μικρός Βασίλης, ο μαθητής που είχε πέσει από μεγάλο ύψος στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, σε ένα ατύχημα που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου είχε πέσει από ύψος 5 μέτρων όταν ακουμπώντας σε κάγκελο με πλέγμα του Β’ ορόφου, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό. Μετά την πτώση είχε βρεθεί λιπόθυμο έχοντας υποστεί σοβαρά κατάγματα από την πτώση.

Μετά την νοσηλεία του σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ο 13χρονος Βασίλης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του με την οικογένεια του να τον στηρίζει για όσο χρόνο χρειαστεί για την αποκατάσταση του.

Μέχρι τότε, θα παρακολουθεί μαθήματα από απόσταση, με την Β/θμια εκπαίδευση και το σχολείο του, να έχουν διαμορφώσει ένα πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης ώστε να μην χάσει τη σχολική χρονιά.

Ένα μήνα μετά πάντως, η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για το περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ δεν έχουν κατατεθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στους διενεργούντες της ένορκης διοικητικής εξέτασης, τα δελτία αυτοψίας για τους ελέγχους στο σχολείο.

“Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η ΕΔΕ να ολοκληρωθεί άμεσα. Τα δελτία αυτοψίας δεν τα έχω δει ακόμα…” δηλώνει μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, μιλώντας στον LamiaPolis 87,7

, Λαμία: Αναρρώνει στο σπίτι του ο 13χρονος που τραυματίστηκε στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας – ΒΙΝΤΕΟ

Nα σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά το ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του παιδιού, η τεχνική υπηρεσία έσπευσε στο 3ο Γυμνάσιο και μετά την αυτοψία εξέδωσε πόρισμα στο οποίο αναφέρει ότι κατά τον έλεγχο της υπηρεσίας δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στην περίφραξη του σχολείου. Δόθηκε εντολή μάλιστα να επανακολληθεί το κάγκελο που οδήγησε τον μικρό μαθητή στο κενό.

Η σχετική ανακοίνωση

Σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή, σημειώνουμε τα παρακάτω:

1.- Με εντολή του Δήμαρχου, αμέσως μετά το περιστατικό και για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε αλλοίωση των στοιχείων, διετάχθη έρευνα από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Εργων του Δήμου,  στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα και για την κατάσταση της περίφραξης, σε αυτό το σημείο.

2. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, εκδόθηκε πόρισμα και με εντολή του Δημάρχου, διαβιβάζεται στην Αστυνομική Αρχή, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος.

, Λαμία: Αναρρώνει στο σπίτι του ο 13χρονος που τραυματίστηκε στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας – ΒΙΝΤΕΟ

3.  Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα :

«[….] Από την περίφραξη αποκολλήθηκε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα ενός τμήματος, που στηρίζεται σε πλαίσιο σιδερογωνιάς. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική.

Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να στραβώσει η σιδερογωνιά στο πάνω μέρος όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες Εικόνες 4 και 5 και να υποχωρήσει.

Σημειώνουμε ότι στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας μας ουδέποτε διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του 3ου Γυμνασίου, αλλά ούτε έχουν υπάρξει και αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης [….]»

4.- Ως Δήμος Λαμιέων εκφράζουμε την λύπη μας για αυτή την εξέλιξη, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον 13χρονο μαθητή  και θεωρούμε ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως για τα αίτια του ατυχήματος.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος επισκέφτηκε το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, αλλά και το Νοσοκομείο Λαμίας και συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης και τους γονείς του μαθητή, στους οποίους και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα ενημέρωσε και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Προς πλήρη ενημέρωσή σας, σας κοινοποιούμε και το πόρισμα της αρμόδιας αρχής, το οποίο διαβιβάζεται στην δικαιοσύνη.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%