Νέα

Κώστας Μπαγινέτας στον Lamia Polis: Εξετάζονται δύο λύσεις για να δοθεί οικονομική μέριμνα στους παραγωγούς – Γίνονται ήδη συζητήσεις για εκσυγχρονισμό στον κανονισμό του ΕΛΓΑ (audio)

today28/08/2023 31

Φόντο
share close

Σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες παραγωγοί της Φθιώτιδας από την πρωτοφανή ακαρπία που πλήττει φέτος τα ελαιόδεντρα και αποτελεί μεγάλη πληγή, καθώς η ελιά αποτελεί βασική καλλιέργεια.

Ο αγροτικός ελαιουργικός συνεταιρισμός Στυλίδας, συγκάλεσε συνέλευση με στόχο να καθοριστούν οι δράσεις για την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Ο γενικός γραμματέας Αγροτικής πολιτικής, Κώστας Μπαγινέτας, παραδέχτηκε μέσα από το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 ότι όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φέτος, το μέγεθος του οποίου αναμένεται να φανεί με την συγκομιδή, ενώ εξετάζονται δύο λύσεις για να δοθεί οικονομική μέριμνα στους παραγωγούς. Είτε μέσω κοινοτικών πόρων, είτε μέσω εθνικών.

Η μέριμνα όπως τόνισε στον Lamia Polis 87,7, θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των παραγωγών, αλλά και να μειωθεί ο αντίκτυπος στην τιμή του ελαιολάδου, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να αυξάνεται.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%