Νέα

Κώστας Μαρκόπουλος: “Ο Περιφερειάρχης επαίτης”

today22/12/2022 22

Φόντο
share close

“Η Περιφέρεια μας είναι η μόνη που δεν διαθέτει ΑΕΙ δικό της, δεν διαθέτει Πανεπιστημιακή Κοινότητα ούτε βέβαια έχει σχολές διασυνδεδεμένες με την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, πλην ελαχίστων”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκόπουλος.

Την… τοποθέτηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μαρκόπουλου προκάλεσε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκεί όπου σύμφωνα και με την ενημέρωση της Περιφέρειας τέθηκε επί τάπητος το πανστερεοελλαδίτικο αίτημα για ίδρυση Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε σχετικά την τοποθέτηση του κ. Μαρκόπουλου

Πολιτικά απαράδεκτη εικόνα Περιφερειάρχη:  4 χρόνια μετά την εκλογή του, να ζητιανεύει ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς στο γραφείο της Υπ. Παιδείας, μόνο και μόνο για να έχει στο οπλοστάσιό του μία φωτογραφία και ένα δελτίο τύπου.

Έχει συναντήσει μέχρι τώρα πάνω από 10 φορές τον πρωθυπουργό και δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη για αυτό. Δεν έχει επισκεφθεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να του ζητήσει την απόσχιση των σχολών που ευρίσκονται στο έδαφος της Στερεάς Ελλάδας. Δεν έχει προτείνει γνωστικά αντικείμενα που πρέπει να αναπτυχθούν στην Περιφέρειά μας ώστε να δομηθεί ένα σωστό, λειτουργικό και με μέλλον για τους φοιτητές Πανεπιστήμιο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το 90% των καθηγητών στις διεσπαρμένες σχολές της Στερεάς, δεν κατοικεί εδώ αλλά είτε Αθήνα είτε Θεσσαλία και βέβαια οι σχολές ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Καποδιστριακό.

Η Περιφέρεια μας είναι η μόνη που δεν διαθέτει ΑΕΙ δικό της, δεν διαθέτει Πανεπιστημιακή Κοινότητα ούτε βέβαια έχει σχολές διασυνδεδεμένες με την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων, πλην ελαχίστων.

Ο Περιφερειάρχης ενός τόπου, δεν είναι περιφερόμενος ζητιάνος, οφείλει να είναι αυτός που θα δημιουργήσει την κοινωνική και πολιτική πίεση αλλά και θα έχει έτοιμη πρόταση με εναλλακτικές απαντήσεις για να είναι αποτελεσματικές.

Όλα τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών αλλά και φαιδρός, ανούσιος και υποτιμητικός επικοινωνισμός.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς υπήρχε. Είχε ιδρυθεί το 2000 και καταργήθηκε το 2013 υπό το βάρος μνημονικών απαιτήσεων οικονομίας κλίμακος.

Ούτε ο Μπακογιάννης ούτε ο Σπανός κατόρθωσαν να το φέρουν στην επικαιρότητα, παρά μόνο προεκλογικά για εντυπώσεις.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%