Νέα

Κώστας Μαρκόπουλος: “Με φοβίζει η ιδέα να είναι ξανά περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός”

today02/12/2022 80

Φόντο
share close

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “Σαμαράς” ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και το όνομα της παράταξης του το οποίο θα είναι: “ΣΤΕΡΕΑ… ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Στερεά Περιφέρεια, τόνισε πως θα είναι μια υποψηφιότητα αχειραγώγητη κομματικά, που θα έχει ως όραμα της να κάνει την περιφέρεια πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα.

Έκανε σκληρή κριτική στον Φάνη Σπανό και πρόσθεσε πως τον φοβίζει η ιδέα πως θα είναι και πάλι περιφερειάρχης.

image 1

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας και το πρόγραμμα του “…ο κορμός του προγράμματός μας σε έργα είναι το STEREAPROJECT5x2+2. Δηλαδή δύο (2) μεγάλα έργα ανά νομό της Στερεάς και δύο (2) οριζόντιοι σχεδιασμοί- στόχοι.

Περιγραφικά είναι τα εξής:

Εύβοια: οδικοί άξονες και 2 φράγματα υδάτων (Μεσσάπια, Μανίκια).

Φθιώτιδα: Σπερχειός ποταμός και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ)

Βοιωτία: Ασωπός ποταμός και Κωπαϊδικό τοπίο

Φωκίδα: Ελαιώνας και διαγώνιος Δωρικός άξονας

Ευρυτανία: Οδικός άξονας Λαμία- Καρπενήσι και Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων

Οι δύο οριζόντιοι σχεδιασμοί που αφορούν και τους 5 νομούς είναι οι εξής:

  1. Αναπτυξιακό πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, ιαματικός, συνεδριακός, ορειβατικός, χιονοδρομικός κλπ)
  2. Περιφέρεια Πρότυπη για Άτομα με ειδικές Ανάγκες με την ίδρυση δύο (2) Μεικτών Κέντρων Διημέρευσης ατόμων με ειδικές Ανάγκες σε Εύβοια και Βοιωτία και συνεργασία/ υιοθέτηση του υπάρχοντος στη Λαμία και παράλληλη ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών σε Ευρυτανία και Φωκίδα. Ίδρυση και θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής προσβασιμότητας σε διασύνδεση με την Εθνική Επιτροπή Προσβασιμότητας που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 (σ/ν Γεραπετρίτη).”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%