Νέα

Κορωνοϊός: ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από τον Καθηγητή Παυλάκη για το νέο στέλεχος εξ Αμερικής

today03/01/2023 16

Φόντο
share close

Τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας, αυτή τη φορά από νέα στελέχη κορονοϊού, επισήμανε ο ιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που φοβάται στην παρούσα φάση δεν έρχεται από την Κίνα, αλλά από άλλες χώρες στις οποίες παρατηρούνται μεταλλάξεις.

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι μπορεί όλοι να ανησυχούμε για την έξαρση της πανδημίας στην Κίνα, που άνοιξε την οικονομία της χωρίς ο πληθυσμός της να έχει τα επίπεδα ανοσίας άλλων χωρών, ωστόσο αυτός ο κίνδυνος ακόμα καθυστερεί.

«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμιση εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορονοϊό», ανέφερε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας πως η ασιατική χώρα μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο αλλά τα προληπτικά μέτρα πρέπει να παρθούν παγκόσμια πριν να είναι αργά.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν  υπάρξει εξάπλωση του ιού, προσθέτοντας ότι ήδη έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα. «Ως ένα βαθμό ξεπερνάει και το εμβόλιο ωστόσο δεν είναι τόσο ανησυχητικό καθώς ο κόσμος έχει πλέον ανοσία», είπε  προσθέτοντας ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

imerisia.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%