Νέα

Κλιματική αλλαγή: Αυτά είναι τα φαινόμενα που θα “σαρώνουν” την Ελλάδα – Έρχεται πολική βόμβα!

today28/12/2022 47

Φόντο
share close

Ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης με αφορμή την ακραία χιονοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι έντονα φαινόμενα και με μεγαλύτερη συχνότητα αναμένονται στην Ελλάδα, όπως καύσωνες και πλημμύρες.

Ο διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, αναφέροντας ότι «αυτό το οποίο βλέπουμε και θα έχουμε και στην Ελλάδα είναι ότι θα έχουμε ακραίους καύσωνες, θα έχουμε ακραίες πλημμύρες και η έντασή τους και η συχνότητά τους θα αυξηθεί. Αυτό το ξέρουμε. Το ζητούμενο είναι πόσο θα είναι αυτή η ένταση, πόσο θα αυξηθεί.

Θα έχουμε «πολική βόμβα» στην Ελλάδα όπως και στις ΗΠΑ; Τι λέει ο Κώστας Συνολάκης για τα ακραία φαινόμεναΘα έχουμε μια πολική βόμβα με τον ίδιο τρόπο που είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες; Ίσως όχι, αλλά ότι θα έχουμε ακραία φαινόμενα και ότι η έντασή τους θα είναι μεγαλύτερη και η συχνότητά τους θα είναι πιο συχνή, αυτό σίγουρα θα το έχουμε. Σαν κοινωνία, και το κράτος αλλά και εμείς οι ίδιοι, δηλαδή όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό. Τα ακραία φαινόμενα είναι εδώ, θα γίνονται πιο συχνά και θα είναι πιο ακραία».

Επίσης, σημείωσε ότι «όσο έχουμε σχετικά ήπιες μεταβολές χειμώνα-καλοκαίρι, δεν έχουμε αυτά τα ακραία φαινόμενα. Αυτό είναι κάτι το οποίο και στα μετεωρολογικά μοντέλα είναι διαχειρίσιμο. Όταν αρχίζουμε και βλέπουμε αυτές τις πολύ ακραίες αλλαγές, μας βάζει σε σκέψεις ότι αυτό που βλέπουμε είναι αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου κλίματος. Αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, τότε θα είναι πάρα πολύ αργά, δηλαδή αν αυτά τα πράγματα που βλέπουμε δεν μας είναι φοβερά δυνατά καμπανάκια για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».

«Αυτά που συμβαίνουν και βλέπουμε με τις ακραίες πολικές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι συμβατές με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει για την κλιματική κρίση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

newsbeast.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%