Νέα

Καμένα Βούρλα: Επανεκκίνηση στον τουρισμό – ΡΑΔΙΟΝ και ΘΡΟΝΙΟΝ μετατρέπονται σε σύγχρονα ξενοδοχεία

today09/01/2023 154

Φόντο
share close

Κάποτε τα Καμένα Βούρλα ήταν μια λαμπερή λουτρόπολη όπου παραθέριζαν από τον Καντάφι και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τους αξέχαστους πρωταγωνιστές του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Μέχρι τη δεκαετία του ’80 η περιοχή ήταν πόλος έλξης τουρισμού. Ασφυκτικά γεμάτα τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης, όπως και τα κέντρα διασκέδασης που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

kamena stoixeiomena 42 1536x1024 1

Και ύστερα ήρθε η παρακμή.

Τα Καμένα Βούρλα δεν έχασαν μόνο την αίγλη τους αλλά και τους επισκέπτες τους και ταυτόχρονα την οικονομική τους ευμάρεια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της χαμένης λάμψης, τα παλιά ξενοδοχεία Ράδιο και Θρόνιο καθώς και το υδροθεραπευτήριο Ασκληπειός. Μικρά διαμάντια αστικής ανάπτυξης που κατέληξαν ερείπα. Σαν φαντάσματα του παρελθόντος…

image 7 1024x683 1

Επανεκκίνηση!

Τα καλά νέα είναι ότι η βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα του ΓΑΛΗΝΗ αναμένεται να ξαναδώσει ζωή στη λουτρόπολη με την ανακατασκευή τόσο των δύο ιστορικών ξενοδοχείων ΡΑΔΙΟ και ΘΡΟΝΙΟ όσο και του υδροθεραπευτηρίου ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΣ.

DRONE KAMENA 23

Τα ξενοδοχεία θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό σε πέντε χρόνια όπως προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο. Θα είναι σύγχρονα, θα διαθέτουν και λουτροθεραπείες και θα απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης.
Σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής που παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα δημιουργήσουν τις συνθήκες επανεκκίνησης του τουρισμού και της άνθησης της περιοχής.

“Από τις χρυσές σελίδες, περάσαμε στην παρακμή. Ηρθε η ώρα να ξαναπάμε μπροστά” δηλώνει χαρακτηριστικά στον LamiaPolis o κ. Συκιώτης

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%