Νέα

Ηλίας Σανίδας: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στη Φθιώτιδα από τις φωτιές του Ιουλίου και Αυγούστου

today29/08/2023 18

Φόντο
share close

Μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου και Αυγούστου 2023 που έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, και συγκεκριμένα  : α) στις 26-7-2023 στην Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων, β) στις 26-7-2023 στις Τοπικές Κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας,  γ) στην Τοπική Κοινότητα Βαρδαλή του Δήμου Δομοκού, δ) στις 26-8-2023                 στην Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και στην θέση Γκάτζα του Δήμου Λοκρών,              ε) στις 26-7-2023 στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας και στις 22-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Μακρακώμης και στις Τοπικές Κοινότητες Βίτωλης, Παλαιοβράχας και Τσούκκας του Δήμου Μακρακώμης, και στ) στις 8-8-2023 στην Δημοτική Ενότητα Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι,  από αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  των πληγεισών επιχειρήσεων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Οι αιτήσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία της Π. Ε. Φθιώτιδας,  μέχρι  και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

        Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται  καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως     τις 14:00, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Π. Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία), στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας.   Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα : 2231351269 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  .

       Διευκρινίζουμε ότι, η παραπάνω διαδικασία αφορά και σε αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι οποίες εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που αφορά τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις κ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.) και όσες ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ – ΚΟΕ.

      Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτών που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στo τοπικό κλιμάκιο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ),  τηλ. 22310-67720 & mail : 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών της  Π. Ε. Φθιώτιδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας

                                                                          Ηλίας Κ. Σανίδας

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%