Νέα

Ιδιωτικοποίηση λιμένα Βόλου: “Εγγυήσεις” ζητούν βιομηχανίες της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

today15/01/2023 11

Φόντο
share close

Εγγυήσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις και στους χώρους του λιμένα Βόλου, καθώς και για διατήρηση ανταγωνιστικών τιμολογίων, ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.», που βρίσκεται σε εξέλιξη, ζητούν με επιστολή τους προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής, μέσω του Συνδέσμου Βιομηχανίων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Οι εν λόγω βιομηχανίες και επιχειρήσεις, όπως τονίζεται στην επιστολή, έχουν οργανώσει τη δομή τους και έχουν επιλέξει την εγκατάσταση και δραστηριοποίησή τους στην περιοχή, εδώ και δεκαετίες, λόγω και της ύπαρξης του ανταγωνιστικού λιμένα Βόλου. Ενόψει τούτου, παρότι δεν αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση και στη νέα αναπτυξιακή τροχιά που δύναται αυτή να φέρει, οι βιομηχανίες και επιχειρήσεις της περιοχής, ευλόγως, «εκφράζουν την αγωνία τους, για το κατά πόσο η εν λόγω ιδιωτικοποίηση θα λάβει χώρα εντός πλαισίου που θα εγγυάται και θα διασφαλίζει τη συνέχιση και της δικής τους ομαλής και ανταγωνιστικής δραστηριότητας εντός του λιμένα∙ εφόσον η χρήση του συγκεκριμένου λιμένα για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα δεν δύναται de facto να αντικατασταθεί με άλλο σημείο χρήσης».

naftemporiki.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποια είναι τα κριτήρια

Νέα

Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποια είναι τα κριτήρια

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Market Pass όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου. Ο κ.Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο, τόνισε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν από τον αρχικό προγραμματισμό. «Θα πρέπει πρώτα να γίνει αίτηση. Αν επιλέξει να πιστωθούν στον τραπεζικό του λογαριασμό θα πάρει το 80% ενώ στην άυλη κάρτα θα πάρει το 100%. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν 1η Φεβρουαρίου και […]

today15/01/2023 10

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%