Νέα

“Ιχνηλατώντας με τον Νικόλα…” στην σκηνή του “Βle’” στη Λαμία

today22/12/2022 56

Φόντο
share close

Ο Νίκος Μεργιαλής (Μουσικοί Ιχνηλάτες) για μία εμφάνιση στον χώρο πολιτισμού «Βle’» στη Λαμία. Μαζί του η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν-φωνητικά). Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει τόσο τραγούδια από τη δισκογραφία του Νίκου Μεργιαλή όσο και αγαπημένες διασκευές άλλων καλλιτεχνών. Με αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής και άμεση επικοινωνία με το κοινό θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή με τρόπο μοναδικό.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι τραγουδοποιός ή «τραγουδοφτιάχτης» όπως του αρέσει καλύτερα να αυτοαποκαλείται. Έχει γεννηθεί στο Βόλο όπου και δημιούργησε τους «Μουσικούς Ιχνηλάτες».

Το 2005 δημιούργησε το πρώτο (ανεπίσημο) demo στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “Λάθος ταξίδι».

Το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά μαζί με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες με τίτλο “Είμαι ό,τι δεν είμαι” (2008) η οποία συμπεριλαμβάνει 13 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή.

Στη παρουσίαση του δίσκου «Είμαι ό,τι δεν είμαι» συμμετείχε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Το 2011 ο Νίκος Μεργιαλής μαζί με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες κυκλοφορεί τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά «Άρχισε να Φυσά» η οποία συμπεριλαμβάνει 11 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή.

Το 2016 η παρουσία του Νίκου Μεργιαλή στη δισκογραφία επισφραγίζεται με το νέο δίσκο “Ζωής Ημερολόγια” που κυκλοφόρησε από τον “Μικρό Ήρωα”. Ιδιαίτερες στιγμές στο δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των:

Γιάννη Μήτση (πρώην μέλος του συγκροτήματος «Ξύλινα Σπαθιά») στο τραγούδι «Ζωής Ημερολόγια» https://www.youtube.com/watch?v=IqBpOmegLxk και του Βασίλη Καζούλλη, στο τραγούδι «τα σχοινιά».

Ιδιαίτερες κριτικές απέσπασε το τραγούδι «ο Φόβος»

το οποίο ερμηνεύτηκε και στη νοηματική από την Νίκη Γκόντα σε ζωντανή συναυλία

Στον δίσκο «Ζωής Ημερολόγια» συμπεριλαμβάνονται και 2 μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου “Εικονοπλασίες”.
Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία τους προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα τόσο με τους Μουσικούς Ιχνηλάτες όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Όλα είναι όμορφα» σε στίχους/μουσική του Νίκου Μεργιαλή, με τη συμμετοχή του Νίκου Ζιώγαλα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 5€
received 690811932577872

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%