Νέα

Η Ματίνα Παγώνη στους “Αεράτους” του Lamia Polis 87,7: “Χρειάζεται προσοχή με την υποπαραλλαγή Κράκεν. Είναι πολύ πιο μεταδοτική”

today13/01/2023 35

Φόντο
share close

Στους “Αεράτους” Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη και στον Lamia Polis 87,7, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2023, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Η κυρία Παγώνη μεταξύ άλλων μίλησε και για την υποπαραλλαγή “Κράκεν” που “τρομάζει” τους επιστήμονες και ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της στη χώρα μας.

“Είναι περίπου 6 περιστατικά, αλλά πρέπει να είναι περισσότερα. Αυτά τουλάχιστον έχουν εντοπίσει έως τώρα. Είναι στην Αθήνα τα περιστατικά αυτά. Θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο να φτάσει και σε εμάς όταν ξεκίνησε από βόρειο Αμερική, πήγε Ευρώπη, σε πολλές χώρες, άρα και εδώ από τη στιγμή που έχουμε τις μετακινήσεις τις αεροπορικές και όλα αυτά, λογικό είναι να έχουμε και εδώ.”, ανέφερε αρχικά στους “Αεράτους” της Λαμίας, η Ματίνα Παγώνη.

“Αυτή η υποπαραλλαγή ανήκει στην Όμικρον και το καλό είναι ότι έχει απλά συμπτώματα κρυολογήματος και το κακό είναι ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική. Δηλαδή παραπάνω 10% με 20% περισσότερο μεταδοτική. Χρειάζεται προσοχή.”, τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον Lamia Polis.

“Εάν κάποιος νοσήσει, τα συμπτώματα είναι απλά. Αναφέρονται στο ανώτερο αναπνευστικό που σημαίνει ότι δεν κάνει πνεμονίες. Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες έχουμε από τους συναδέλφους μας από την Αμερική, οι οποίοι είχαν αυτά τα περιστατικά περισσότερο εκεί, γιατί εκεί να φανταστείτε ότι ξεκίνησε 1η Δεκεμβρίου με 4% και έφτασε στο 40,5%”, συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της προέδρου ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, στον Lamia Polis 87,7 και στους “Αεράτους” Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%