Νέα

Γρίπη: Τι θα ισχύει για τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία – Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

today03/01/2023 24

Φόντο
share close

Τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται συνεχώς και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λάβει μέτρα στα σχολεία, σχετικά με τις απουσίες των μαθητών που νοσούν. 

Όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και εστάλη στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην εποχική γρίπη από το Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη βεβαίωσηδημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Επιπλέον, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις -κατά περίπτωση- οδηγίες.

newsit.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές: Τα σενάρια για την ημερομηνία τους - "Απρίλιο ή Μάιο" είπε ο Μητσοτάκης

Νέα

Εκλογές 2023: Τα δύο βασικά σενάρια για κάλπες τον Απρίλιο ή τον Μάιο – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Σε αναμονή για την ανακοίνωση της απόφασης από τον Πρωθυπουργό - Το σύνταγμα προβλέπει ότι οι εκλογές γίνονται εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Βουλής. Φουντώνει η συζήτηση γύρω από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών. Επικρατέστερος μήνας φαίνεται ότι είναι ο Απρίλιος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το 1ο σενάριο αν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με το 2ο […]

today03/01/2023 16

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%