Νέα

Γιώργος Τσατραφύλλιας στον Lamia Polis 87,7: “Μικρό καλοκαιράκι” μέχρι τα Θεοφάνεια – Πότε αλλάζει ο καιρός

today03/01/2023 23

Φόντο
share close

Με “μικρό καλοκαιράκι” θα περάσουμε τα Θεοφάνεια. Προσοχή στην ομίχλη το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες!

Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός με την ηλιοφάνεια να είναι το κύριο χαρακτηριστικό ως τη λήξη της εορταστικής περιόδου.

Έτσι, σύμμαχο τον καιρό θα έχουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες εκμεταλλευόμενοι τις άδειες ή την αργία των Φώτων αλλά και όσοι θέλουν να βουτήξουν την ημέρα των Θεοφανείων, τηρώντας το έθιμο του Σταυρού.

Ιδιαίτερη προσοχή όμως θα πρέπει να δείχνουμε στις μετακινήσεις μας αφού το φαινόμενο της πυκνής ομίχλης δε θα λείψει από το “πρόγραμμα” των ημερών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω του φαινομένου σήμερα το πρωί η ορατότητα στην Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας ήταν τόσο περιορισμένη που προκάλεσε δύο απανωτές σχεδόν καραμπόλες 19 αυτοκινήτων στο ύψος του Αυλώνα, που δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, η θερμοκρασία θα αρχίσει την πτωτική της πορεία ενώ στις προβλέψεις περιλαμβάνονται και βροχές όχι όμως αξιοσημείωτες.

Ωστόσο η παρατεταμένη άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα ανησυχεί τους ειδικούς που εξετάζουν τα μετεωρολογικά δεδομένα αυτής της περίεργης καιρικά εποχής στην Ευρώπη, που ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον ακραία επιθετικό χειμώνα που καταγράφεται στις ΗΠΑ.

“Η κλιματική αλλαγή, η κατάργηση των εποχών όπως εμφανίζονταν στον πλανήτη και τα συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σημάνει για τα καλά το καμπανάκι του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει πλέον το κλίμα και αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα τότε οδεύουμε σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά και σε αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με το αναπνευστικό” αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%