Νέα

Γιάννης Στρωματιάς: Αποτυχημένες οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής Λαμίας – Δεν οδηγούν στην ανάπτυξη της Πόλης και του Δήμου

today03/12/2022 77

Φόντο
share close

Με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,που αφορούσε το θέμα έγκρισης του ισολογισμού, μιας υπεύθυνης και ουσιαστικής σημασίας διαδικασία, και για την πληροφόρηση των δημοτών, θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια ουσιώδη συμπεράσματα….

Η συζήτηση έλαβε χώρα, χωρίς οι Δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν ενημερωθεί για τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, οι οποίες είναι καθοριστικές τόσο για την ψήφο τους όσο και για την νομική τους κατοχύρωση και πληρότητα….

Για πρώτη, ίσως, φορά στα χρονικά του Δήμου η εισήγηση του σοβαρού αυτού θέματος έγινε όχι από τον Δήμαρχο αλλά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να μην αξιολογηθεί αρνητικά, εφόσον όλοι όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν την πάγια πολιτική και διοικητική αυτή πρακτική που θέλει τον επικεφαλής της διοίκησης να αναλαμβάνει την σχετική ευθύνη…..

Η ψηφοφορία για την έγκριση του ισολογισμού απέβη σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ουσιαστικά ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με αποτέλεσμα να απωλεσθεί η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, δηλαδή η πλειοψηφία της…..

Η τυπική έγκριση του ισολογισμού έλαβε χώρα με βάση διάταξη νόμου, στα όρια της συνταγματικότητας, και για την εφαρμογή της οποίας στην ψήφιση του ισολογισμού υπάρχουν και αντίθετες νομικές ερμηνείες, οι οποίες πιθανόν να εξεταστούν…..

Όμως, κατά την συζήτηση του θέματος, διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά μια πολιτικά και αυτοδιοικητικά όχι διαυγής και ειλικρινής συμπεριφορά της συμμετέχουσας στην διοίκηση του Δήμου Δημοτικής Παράταξης ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, η οποία ψήφισε ΠΑΡΩΝ ήτοι ΛΕΥΚΟ, παρόλο ότι όλη την προηγούμενη χρονιά, αλλά και σήμερα, ο Επικεφαλής της, Αντιδήμαρχος, συμμετείχε στην Εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, ήτοι στην “Κυβερνητική Επιτροπή”, γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό τουλάχιστον σε όλους όσους ψήφισαν το συνδυασμό, από τον οποίο προήλθε….

Η εμφανής πλέον μείωση των διαθέσιμων του Δήμου, η οποία, για μια ακόμη φορά, τονίστηκε από την Αντιπολίτευση αλλά και προκύπτει, δημιουργεί εύλογα ανησυχία αλλά και πολλά εμπόδια στην πολυπόθητη αναπτυξιακή προοπτική αλλά κυρίως στον κοινωνικό ρόλο του Δήμου και βέβαια ερωτηματικά για την οικονομική πολιτική της ενιαίας Δημοτικής Αρχής…..

Είναι βέβαιο ότι κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ενιαία Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην λήψη αποφάσεων, ανεξάρτητα από την νομοθετική της στήριξη από την παντοδύναμη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ επιτροπή…..

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής στο Δήμο Λαμιέων, η οποία όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να συντελεστεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες της, οι οποίες μπορεί να έχουν επικοινωνιακό περιεχόμενο αλλά σε τίποτα δεν οδηγούν στην ανάπτυξη της Πόλης και του Δήμου….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Φιλικό συμπερασμάτων για τον Παντελίδη / ΠΑΣ Λαμία – Λεβαδειακός 0-0

Νέα

Φιλικό συμπερασμάτων για τον Παντελίδη / ΠΑΣ Λαμία – Λεβαδειακός 0-0

Στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος». Στο 0-0 έμειναν ΠΑΣ Λαμία και Λεβαδειακός στο πλαίσιο φιλικού αγώνα προετοιμασίας με τον Σάββα Παντελίδη να δοκιμάζει αρκετά πρόσωπα και στο βασικό σχήμα της ομάδας του αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα. Μεγαλύτερη φάση του αγώνα το δοκάρι του Γιακουμάκη στο πρώτο ημίχρονο. Το ματς: Το ματς ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει […]

today03/12/2022 42

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%