Νέα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: “Καμία εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. – Μεταβάλλουν τη στάση τους ανάλογα με την “καρέκλα”” (video)

today16/01/2024 12

Φόντο
share close

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ψήφισε, το 2015, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το 2023, ο γάμος βρισκόταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας, ενώ έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου με την υπογραφή όλων των Βουλευτών. Άρα, η συζήτηση περί διαφωνιών για διαδικαστικά ζητήματα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άνοιξε το ζήτημα, καθώς αφορά δικαιώματα πολιτών, και το επέλυσε εν μέρει το 2015. Όσα λέγονται περί “εντάσεων” δεν είναι άξια συζήτησης».

Όσον αφορά το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και στον κ. Μητσοτάκη. Είμαι Βουλευτής από το 2015 και έχω βιώσει την υποκρισία των Βουλευτών της Ν.Δ. και για το σύμφωνο συμβίωσης. Σημερινοί Υπουργοί της Ν.Δ., όντας Βουλευτές το 2015, καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και καλό θα ήταν να ερωτηθούν ο κ. Κικίλιας, ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Γεωργιάδης, η κα Ράπτη, η κα Βούλτεψη πώς είναι δυνατόν να μην ψηφίζουν το πρώτο βήμα το οποίο ήταν το σύμφωνο συμβίωσης ως Βουλευτές της αντιπολίτευσης και σήμερα, που κάθονται στην υπουργική καρέκλα, να μιλούν για το γάμο και να υπερψηφίζουν. Αυτή είναι η αξιοπιστία του ενός χώρου και αυτή είναι η αξιοπιστία του άλλου. Ας τοποθετηθούν δημόσια και ας εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους για ποιο λόγο διατηρούν αυτή τη στάση. Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους οι οποίοι, όταν η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερθεμάτιζαν πίσω από τις κάμερες και ανέφεραν ότι “η συμφωνία είναι εξαιρετική”, αλλά μπροστά από τις κάμερες είχαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τα συγκεκριμένα έχουν επιβεβαιωθεί και από τον τότε Πρόεδρο του “Ποταμιού” κ. Θεοδωράκη, ο οποίος έλεγε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. παρακαλούσαν να υπερψηφίσει τη συμφωνία».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ξεκίνησε η συζήτηση για την επιστολική ψήφο και η Κυβέρνηση, το πρώτο που λέει, είναι ότι θέλει να μειώσει την αποχή. Την ίδια ώρα που συζητείται αυτό το τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, βγαίνει ο Πρωθυπουργός και προτρέπει εκλεγμένους Βουλευτές να απέχουν από τη διαδικασία. Πρόκειται για αντίφαση και αντιδημοκρατική στάση». Μάλιστα, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε: «Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι “δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών”. Το μείζον ζήτημα είναι ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. εμφορούνται από τέτοιες ιδέες, υποκρινόμενοι ότι είναι “φιλελεύθεροι”».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%