Νέα

Γιάννης Σαρακιώτης στη Βουλή: “Το φυσικό περιβάλλον της Παύλιανης απειλείται”

today09/11/2023 69

Φόντο
share close

Στη Βουλή έφερε το θέμα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της Παύλιανης ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας να εισακουστούν οι εκκλήσεις της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της περιοχής και να ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να μην υποβαθμιστεί το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως επισημαίνει, με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο κ. Σαρακιώτης: «Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε διαχρονικά την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών μονάδων. Έχουμε, όμως, παράλληλα τονίσει ότι αυτή πρέπει να συντελείται με σχέδιο και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην οικοτουριστική ανάπτυξη των περιοχών της πατρίδας μας. Όπως έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος: “Η ανάπτυξη των Α.Π.Ε. οφείλει να πραγματοποιείται με ξεκάθαρους κανόνες και ασφάλεια δικαίου και όχι με όρους Φαρ Ουέστ και ρουσφέτια”.

Το πανέμορφο χωριό της Παύλιανης αποτελεί πόλο έλξης και τόπο αναψυχής χιλιάδων επισκεπτών ετησίως και είναι προφανές ότι η τσιμεντοποίηση τμήματος του δασικού οικοσυστήματος για τη δημιουργία ενός Μικρού Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου δυναμικότητας 0,83 MW ακυρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Οι κοπές δέντρων και η κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων, αγωγών και κτιρίων θα αποτελέσουν ισχυρό πλήγμα στο οικοσύστημα της Οίτης και δεν ισοσταθμίζεται από τα μηδαμινής σημασίας περιβαλλοντικά οφέλη υλοποίησης μιας τέτοιας βιομηχανικής εγκατάστασης στην καρδιά μιας μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής της Φθιώτιδας».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%