Νέα

Γιάννης Οικονόμου: Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς και τις καλλιέργειες από τον παγετό του 2021

today15/01/2023 10

Φόντο
share close

Ξενινούν οι αποζημιώσεις για τους παραγωγούς και τις καλλιέργειες από τον παγετό του 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδος, Γιάννης Οικονόμου.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου & Βουλευτή Φθιώτιδας:

Η Κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες προχωρά στην επιχορήγηση για την ενίσχυση των παραγωγών από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός 2021).

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, για την ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α. της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι  γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2021, γίνεται πράξη η δέσμευση για τη στήριξη των παραγωγών μας.

Η Απόφαση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο και στους παραγωγούς της Φθιώτιδας οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να ζημιώνονται από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και την περιοχή μας.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τους παραγωγούς μας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό τους. Οι δεσμεύσεις αυτές δεν έμειναν στα λόγια και με συντονισμένες ενέργειες γίνονται πράξη. Στεκόμαστε πλάι στους παραγωγούς της Φθιώτιδας, οι οποίοι είδαν ζημιές στις καλλιέργειές τους από τον παγετό.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας και η ενίσχυσή του αδιαπραγμάτευτος πυλώνας της πολιτικής σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Οι αγρότες και οι παραγωγοί αποτελούν το θεμέλιο λίθο της ελληνικής Περιφέρειας και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που δημιουργείται προς όφελός τους».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%