Νέα

Γιάννης Οικονόμου στον Lamia Polis: “H αστυνόμευση στην περιοχή μας χρειάζεται ενίσχυση” (video)

today14/11/2023 80

Φόντο
share close

Στον Lamia Polis 87.7 μίλησε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Γιάννης Οικονόμου επισημαίνοντας την κατάσταση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την ενίσχυση που υπήρξε με αστυνομικούς στην Λοκρίδα και την Αμφίκλεια αλλά και εκείνη που θα έρθει σε οχήματα και εξοπλισμό:

H αστυνόμευση στην περιοχή μας χρειάζεται ενίσχυση. Χρειάζεται μια ανακατανομή και αναδιάταξη του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Δεν αναφέρομαι τώρα μόνο για την Φθιώτιδα αλλά γενικώς. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποίησαμε την δυνατότητα που είχαμε. 7 αστυνομικοί με βάση τα μόρια που είχαν απέκτησαν οργανική θέση στην Α.Δ Φθιώτιδας. Ήταν δεδομένο το έλλειμα που υπήρχε στον δήμο Λοκρών και νομίζω ότι είναι μια ισχυρή ενίσχυση (από 24 έγιναν 30) αυτή με έξι άτομα και ένα άτομο στην Αμφίκλεια που θα βοηθήσει να είναι πιο αποτελεσματική αστυνόμευση”.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση που θα υπάρξει με οχήματα και εξοπλισμό στην Α.Δ Φθιώτιδας σημείωσε: “…είμαστε σε συνεννόηση με τους αξιωματικούς και με τους εκπροσώπους των αστυνομικών για ελλείψεις και ανάγκες που υπάρχουνε και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει η ΕΛ.ΑΣ μέσα σε όλα αυτά και μέσω των προγραμμάτων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και με χρηματοδοτικά εργαλεία θα κάνουμε τις σχετικές κινήσεις. Θα έχουμε σύντομα νεότερα να πούμε πάνω στο θέμα“.

Δείτε το video:

Σε ότι αφορά το προσωπικό “…από τη μια υπάρχουν ανάγκες τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Από την άλλη το σύνολο των μεταθέσεων και την ενίσχυση της Περιφέρειας γίνεται από την Αθήνα όπου και εκεί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε ότι αφορά το προσωπικό. Παρόλα αυτά διανύουμε μια χρονιά δύσκολη. Ήταν και μια κακή χρονιά η φετινή γιατί από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ βγήκαν πολύ λιγότερα άτομα από τις σχολές, πετύχαμε την περίοδο όπου τα πέντε εξάμηνα της εκπαίδευσης έγιναν έξι. Μόλις 8 άτομα προστέθηκαν στο δυναμικό την ώρα που τον Μάρτιο – Απρίλιο θα προστεθούν 800 οπότε θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα στην επάνδρωση των θέσεων στην Αθήνα και την Περιφέρεια“.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%