Νέα

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Σε υπολειτουργία οδηγείται η Παιδιατρική – Τι απαντούν Διοίκηση και 5η ΥΠΕ

today03/01/2024 340 1

Φόντο
share close

Σε υπολειτουργία φαίνεται πως οδηγείται η παιδιατρική κλινική Λαμίας μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στέλνοντας στην απόγνωση για μία ακόμη φορά γονείς και παιδιά της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με απόφαση που έχει αναρτηθεί στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” (δείτε παρακ΄άτω) αίρεται η αναγνώριση του παιδιατρικού τμήματος του γενικού νοσοκομείου Λαμίας ως κατάλληλο κέντρο εκπαίδευσης διάρκειας ενάμιση έτους για την άσκηση των ειδικευόμενων γιατρών στην ιατρική ειδικότητα της παιδιατρικής .

Ψ431465ΦΥΟ-Ξ0Ρ

Επίσης  σύμφωνα με την απόφαση  θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν όσοι ήδη υπηρετούν ως ειδικευόμενοι  σε άλλα κατάλληλα νοσηλευτικά ιδρύματα της ίδιας  υγειονομικής περιφέρειας .

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Αποχωρούν οι ειδικευόμενοι

Η παιδιατρική κλινική σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν κλείνει αλλά … θα υπολειτουργεί αφού  φεύγει το επιπλέον προσωπικό  που ήταν οι ειδικευόμενοι με ότι αυτό συνεπάγεται για το τμήμα αλλά και  για το νοσοκομείο Λαμίας.

Η κλινική θα λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό με το νοσηλευτικό προσωπικό και με το φιλότιμο όλων των υπολοίπων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πρόκειται για την ίδια κλινική που κατά το παρελθόν έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της για ορισμένες ημέρες αφού δεν υπήρχαν γιατροί. 

Σύμφωνα με  επικοινωνία  που είχαμε με την 5η ΥΠΕ : “…η παιδιατρική κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά  λόγω της έλλειψης  μόνιμων γιατρών δεν πληροί τις προϋποθέσεις  για να λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης ειδικευόμενων”. Όπως όμως τονίστηκε αυτό θα λυθεί  καθώς ήδη υπάρχει σε εξέλιξη  προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς. 

Κανονικά θα λειτουργεί η παιδιατρική διαβεβαιώνει η διοίκηση

Ανάλογη είναι η απάντηση και από την διοίκηση του νοσοκομείου  η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας διαβεβαιώνει ότι η παιδιατρική κλινική δεν κλείνει και θα εξυπηρετεί κανονικά  περιστατικά καθημερινά“… λόγω ωστόσο μίας αναγκαιότητας στελέχωσης  σε οργανικά τοποθετημένους ιατρούς  θα μπορεί να δίνει ξανά τίτλο ειδικότητας  μόλις προσληφθούν οι δύο γιατροί που αναμένονται  από την τρέχουσα  προκήρυξη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ανακοινώσεις  για το θέμα από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λαμίας.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία όπως γίνεται αντιληπτό -ας ελπίσουμε για μικρό χρονικό διάστημα- θορυβεί την τοπική κοινωνία μιας και το Γ.Ν Λαμίας που πάσχει ήδη από σοβαρή υποστελέχωση προσωπικού δέχεται ένα ακόμη πλήγμα το οποίο ελπίζουμε να είναι προσωρινό…

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (1)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Βασίλης on 03/01/2024

    Καλή Χρονιά με Υγεία!
    Δήμαρχε όρμα… Περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες σου..


0%