Νέα

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απέναντι στην έμφυλη βία είναι αδιαπραγμάτευτη» (video)

today19/04/2023 62

Φόντο
share close

Στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας με εμπλεκόμενους ανήλικους, αναφέροντας ότι: «Τα εν λόγω περιστατικά σχετίζονται πρωτίστως με την παιδεία. Όποιος έχει γνώση του τι συμβαίνει στα σχολεία, αντιλαμβάνεται την αύξηση της παραβατικότητας στις μικρότερες ηλικίες. Οφείλουμε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα της παιδείας στα ελληνικά σχολεία από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού, όταν και βλέπουμε φαινόμενα bullying. Η Πολιτεία οφείλει να στρέψει εκεί το βλέμμα της. Η αστυνόμευση πρέπει να υπάρχει, αλλά αν δεν συμβεί το κακό στην Ακρόπολη όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα γίνει σε δύο στενά παραπέρα. Η εκπαίδευση και η εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού κράτους θα δώσουν τη λύση».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ρωτήθηκε για τις κατηγορίες κατά του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Αλέξη Γεωργούλη, επισημαίνοντας ότι: «Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις. Η αντίδραση του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση, καθώς εντός 15 λεπτών από τη στιγμή, που ενημερώθηκε για την καταγγελία, προέβη στη διαγραφή του κ. Γεωργούλη και στην αποπομπή του από την ευρωομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Όσον αφορά ζητήματα έμφυλης βίας, δεν μπορούμε να κρατούμε ίσες αποστάσεις και γι’ αυτό το λόγο, έχει ζητηθεί να αποχωρήσει και να παραδώσει την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου. Βρισκόμαστε στο πλευρό του θύματος και του κάθε θύματος και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να υπερασπιστούμε κάποιον, που καταγγέλλεται για τέτοια απεχθή αδικήματα, όποιο αξίωμα και αν αυτός κατέχει».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε ότι: «Σύμφωνα με την ανάρτηση του θύματος, προκύπτει ότι δεν γνώριζαν τίποτα ούτε οι άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, του οποίου ήταν στενή συνεργάτιδα. Πώς θα μπορούσε να γνωρίζει οποιοσδήποτε άλλος; Αν ο κ. Γεωργούλης γνώριζε και δεν ενημέρωσε, προφανώς και δεν ευθύνεται η ευρωομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική επειδή εκείνος έπραξε λανθασμένα. Εστάλη ερώτημα προς το Ευρωκοινοβούλιο περί ύπαρξης καταγγελίας και η απάντηση ήταν αρνητική. Όταν το κόμμα ενημερώθηκε, προχώρησε άμεσα στην αποπομπή του κ. Γεωργούλη».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κλήθηκε να σχολιάσει τα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, απαντώντας σκωπτικά ότι: «Είναι “λογικό” ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία να χάνει 7 μονάδες σε σχέση με το 2019, καθώς προχωρήσαμε σε απευθείας αναθέσεις ύψους 10 δισ. ευρώ, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύτηκε, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η., οι οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται… Για το γεγονός ότι κάποιος χρειάζεται “pass” για να περάσει από το βενζινάδικο και κουπόνι για να πάει στο σούπερ μάρκετ, “ευθύνεται” ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία! Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι άκρως παράλογα. Τα τελευταία 4 χρόνια, δεν έχω βρει ούτε έναν ο οποίος ψήφισε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019 να αναφέρει ότι το 2023 “δεν θα ψηφίσει ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”. Αντιθέτως, έχω συνομιλήσει με πολλούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. από το 2019, οι οποίοι τώρα θα ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία».

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%