Νέα

Γ. Χαντζής: “Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από τους δημότες μας – Δεν υπάρχει κανένα ταμειακό πρόβλημα”

today04/08/2023 14 1

Φόντο
share close

Η απάντηση του δημάρχου Μακρακώμη για το θέμα του ελλείματος που γνωστοποιήθηκε χθες από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μακρακώμης Κώστα Καραγιάννη.

Διαβάστε σχετικά

Το τρίπτυχο διαφάνεια, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, χρηστή διαχείριση, αποτελεί από την πρώτη ημέρα της σημερινής Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης, υπό τον δήμαρχο Γιώργο Χαντζή, αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα και κατάκτηση για τα κοινά του τόπου μας.

Διοικούμε από την πρώτη στιγμή με:

  • νηφάλιο και ουσιαστικό προγραμματισμό,
  • ρεαλιστικούς και υλοποιήσιμους στόχους,
  • ευελιξία στον σχεδιασμό,
  • προνοητικότητα,
  • σοβαρότητα,
  • υπευθυνότητα,
  • πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητα και λογοδοσία,

έχοντας έναν και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των πόλεων-κοινοτήτων μας και των δημοτών μας.

Όλα αυτά, ασφαλώς γίνονται με πολλή δουλειά, κόστος και αυστηρή προσήλωση στο τρίπτυχο που προαναφέρθηκε τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, όσο και από την πλευρά των υπηρεσιών.

Τα τελευταία 4 χρόνια σημαδεύτηκαν από την τριπλή – οικονομική, υγειονομική και ενεργειακή – κρίση, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην αγορά εργασίας, στη ζωή εργαζομένων και πολιτών, στις τιμές, στο κόστος λειτουργίας του Δήμου. Αντιμέτωποι με αυτόν τον πρωτόγνωρο συνδυασμό προβλημάτων, κληθήκαμε να δράσουμε πάντα εντός των νόμιμων πλαισίων και δυνατοτήτων μας, να επενδύσουμε στις πόλεις και τις κοινότητες, να εμπιστευτούμε το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου και τους εργαζόμενους, και να ενεργοποιήσουμε τις ζωογόνες δυνατότητες των φορέων μας.

Η τωρινή «ανακάλυψη» του υποψηφίου δημάρχου κ. Κ. Καραγιάννη, περί δήθεν «σκανδαλώδους λογιστικού ελλείμματος ύψους 1,3 εκατ. ευρώ» στον ισολογισμό του Δήμου Μακρακώμης για το 2022, και η αποσπασματική «περιφορά» του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, υπηρετεί μόνο έναν μόνο σκοπό:

Την απαξίωση του πρωτοφανούς έργου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 4 χρόνια στο Δήμο μας και την προεκλογική δυσφήμιση της σημερινής Δημοτικής Αρχής στα μάτια των δημοτών – ψηφοφόρων.

Οι αλήθειες που «κρύβει» ο κ. Καραγιάννης

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, το θέμα του Ισολογισμού του 2022 συζητείται κανονικά στην Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ από τους δημότες μας.

Εξάλλου, υπάρχει συνεχής ενημέρωση, αφού όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη σύνταξη του Ισολογισμού έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», ενώ κάθε τρίμηνο ενημερώνονται τόσο η Οικονομική Επιτροπή όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο όπου τις αποφάσεις ψήφιζε και η μείζονα αντιπολίτευση. Άλλωστε, αντίστοιχη ενημέρωση θα υπάρξει σύντομα και κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, είναι άξιο απορίας  ότι ενώ  ο κ. Καραγιάννης «ανακάλυψε» το λογιστικό έλλειμμα στον ισολογισμό του 2022, δεν είδε τα ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ του Δήμου Μακρακώμης στον ίδιο ισολογισμό και τα οποία στις 31/12/2022 ανέρχονταν σε 3.054.606 ευρώ! Σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 2.880.000 ευρώ!

Ας αφήσουμε όμως τα 2.880.000 ευρώ που έχει σήμερα ο Δήμος Μακρακώμης σε τραπεζικές καταθέσεις και στα ταμεία του, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο Δήμο, και ας δούμε αυτό που …… είδε και ο κ. Καραγιάννης, δηλαδή το «λογιστικό έλλειμμα των 1,367 εκατ. ευρώ» του ισολογισμού του 2022 και πως αυτό προέκυψε.

Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτυπώνεται στον ισολογισμό του Δήμου Μακρακώμης για το 2022, ήταν εξωγενείς και αφορούσαν:

1.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

2021: 960.873,46 €

2022: 2.364.219,40 €

ΔΙΑΦΟΡΑ  1.403.345,94 €

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ:  235.195,70 €

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΤΟΥΣ  2022:  1.168.150,23 €

2.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

2021: 155.068,82 €

2022: 200.932,59 €

ΔΙΑΦΟΡΑ: 45.863,77 €

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ: 1.214.014,00 €

3.ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

ΑΥΞΗΣΗ: 144.000,00 € (Αναλώσιμα – λόγω αύξησης των τιμών  όλων των προϊόντων)

Για όλα τα ανωτέρω που ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι πρόκειται για χρηματιστηριακά προϊόντα και ούτε η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει, παρόλα αυτά προβήκαμε ως οφείλαμε ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ και λόγου αυτών εμφανίστηκε το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Δήμος Μακρακώμης τα τελευταία 4 χρόνια, αναλαμβάνοντας μέρος του κοινωνικού κόστους στάθηκε στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας, όχι μόνο δεν προχώρησε σε ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ των ανταποδοτικών τελών, αλλά απεναντίας μείωσε τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η πολιτική μας είναι προσανατολισμένη στη συνέπεια λόγων και έργων, προσομοιάζοντας στον τρόπο που ένας καλός οικογενειάρχης φροντίζει για το σήμερα και το αύριο της ευημερίας της οικογένειάς του. Έτσι φροντίζουμε εμείς γι’ αυτόν εδώ τον τόπο και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και μας το ανταποδίδουν.

4 Αυγούστου 2023

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΧΑΝΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%