Νέα

Φθιώτιδος Συμεών: “Να γίνετε Φως Χριστού για όλους μας” – Το μήνυμα του Σεβασμιώτατου κατά τη διάρκεια των βαπτίσεων ενηλίκων

today15/01/2023 11

Φόντο
share close

Μέσα στην πνευματική ατμόσφαιρα της Θείας Επιφανείας τελέστηκαν τα μυστήρια των ομαδικών βαπτίσεων δεκαέξι επιτυχώς αποφοιτησάντων από την Σχολή Κατηχήσεως Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στα μυστήρια, τα οποία τελέστηκαν στο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Νέων Πατρών, στην Αγία Παρασκευή Νέας Άμπλιανης, χοροστάτησε ο κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νοεφωτίστους, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Σας εύχομαι να αποδειχτείτε άξιοι και άξιες της Χάριτος του Αγίου Βαπτίσματος, που λάβατε σήμερα. Να γίνετε φως Χριστού για όλους μας. Να μην επηρεάζεστε από το κακό παράδειγμα, που μπορεί να σας δίνουμε εμείς οι εκ παραδόσεως χριστιανοί, αλλά να έχετε πρότυπό σας τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να ζητάτε την πρεσβεία τους στον διαρκή αγώνα της ζωής σας, για να τηρείτε το θέλημα του Θεού και να ζείτε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο Του. Στον πνευματικό σας αγώνα θα έχετε σύμμαχο και συμπαραστάτη, αντιλήπτορα και αρωγό, και τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον δικό μας άγιο, τον οποίο θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες».

Τέλος, ο κ. Συμεών προσέφερε ως ευλογία σε όλους τους νεοφωτίστους από μία μικρή φορητή εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2
baptisis lamia 2

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΟΥ: "Καμπανάκι" στην Ευρώπη από την αύξηση κρουσμάτων οστρακιάς

Νέα

ΠΟΥ: “Καμπανάκι” στην Ευρώπη από την αύξηση κρουσμάτων οστρακιάς

Ως «κύμα» χαρακτηρίζονται τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα της οστρακιάς στην Ευρώπη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων – Άξιο αναφοράς είναι ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτήν. Τον «κώδωνα του κινδύνου» για ένα τεράστιο κύμα οστρακιάς στην Ευρώπη έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες […]

today15/01/2023 14

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%