Νέα

Φθιώτιδα: Τσατραφύλλιας – “Aκραία βροχόπτωση, θα ξαναζήσουμε τον Ιανό” / Ζώης – “Έκκληση στους πολίτες για μέτρα αυτοπροστασίας (audio)

today04/09/2023 54

Φόντο
share close

Κατέφθασε η κακοκαιρία Daniel με την Στερεά Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων στους χάρτες πρόβλεψης της ΕΜΥ.

Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν σε λίγο χρόνο, ενώ οι επόμενες 60 ώρες, εγκυμονούν κινδύνους για πλημμύρες και κατολισθήσεις επισημαίνει στον LamiaPolis ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

“Το Φθινόπωρο μπήκε δυναμικά με εκτεταμένα πρωτοβρόχια που θα έχουν πολύ αξιόλογη ένταση και θα συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς και χαλάζι. Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αυτή την κακοκαιρία είναι η μεγάλη ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο) των βροχοπτώσεων σε ορισμένες περιοχές τις επόμενες 60 ώρες οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα με αιφνίδιες πλημμύρες και κατολισθίσεις στα επαρχιακά δίκτυα. Οι περιοχές αυτές είναι (κυρίως αύριο Τρίτη):

Χαλκιδική ,Πιερία Θεσσαλία ,Σποράδες ,Εύβοια ,Φθιώτιδα ,Βοιωτία ,Αττική (κυρίως δυτικά και βόρεια) ,Κορίνθια ,Αργολίδα ,Λακωνία,νότιο Ιόνιο ,δυτικές Κυκλάδες ,Χανιά”.

Πολύζος Ζώης: Ερχονται δύσκολες ώρες – Απαιτείται προσοχή από όλους

Για ώρες συνεδρίασε εκ νέου η Πολιτική Προστασία σήμερα, εξετάζοντας τους χάρτες της κακοκαιρίας προκειμένου να επέμβει έγκαιρα με στόχο την προετοιμασία του μηχανισμού αντιμετώπισης προβλημάτων που θα φέρει η ραγδαία βροχόπτωση.

“Οι sos περιοχές για τη Φθιώτιδα εντοπίζονται στην κοιλάδα του Σπερχειού, στην ΕΟ Λαμίας Καρπενησίου στο ύψος της Μακρακώμης προς τη Βίτωλη όπου λόγω της καταστροφικής πρόσφατης πυρκαγιάς τα καμένα εδάφη δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τα νερά. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν υπάρχει κανένα σημείο στον νομό που να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αναβάλλουν τις μετακινήσεις τους στις ώρες της έντονης βροχόπτωσης, να μην περνούν από ρέματα ενώ αλιείς και κτηνοτρόφοι να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί ώστε να μην θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο.”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%