Νέα

Φθιώτιδα: To κορίτσι που μετέτρεψε το πάρκο των Λουτρών Υπάτης σε…υπαίθρια γκαλερί! – Δείτε τα εντυπωσιακά έργα της

today17/08/2023 3976 4

Φόντο
share close

Λένε πως η φύση δημιουργεί τα μεγαλύτερα έργα τέχνης, όμως το ταλέντο της συναγωνίζεται ένα νεαρό κορίτσι, που κατάφερε να μετατρέψει το καταπράσινο πάρκο των Λουτρών Υπάτης, σε μια υπαίθρια γκαλερί.

Ανάμεσα στις δάφνες, τα κωνοφόρα δέντρα και τα λουλούδια που στολίζουν την περιοχή, ξεπετάγονται νεράιδες, πεταλούδες, αγγελάκια αλλά και αντίγραφα έργων σπουδαίων ζωγράφων…

Εργα τέχνης αποτυπωμένα στα ΚΑΦΑΟ που ανέλαβε να ζωγραφίσει μετά την πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Τάκη Αυγίκου, που γνώριζε το σπουδαίο ταλέντο της.

Δημιουργός, η Άννα Γουργιώτη που φέτος τελείωσε το Λύκειο και το όνειρο της είναι να σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών.

Το νεαρό κορίτσι με τα μαγικά πινέλα, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από…μοναξιά, αφού μεγάλωσε στο Αργυροχώρι Υπάτης. Και αφού δεν υπήρχαν άλλα παιδιά για παρέα, συντροφιά της έγιναν τα χρώματα, οι μπογιές, οι μαρκαδόροι και τα πινέλα

«Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από πολύ μικρή. Στο χωριό κυρίως το χειμώνα δεν υπήρχαν παιδιά για να παίξω. Βρήκα διέξοδο ζωγραφίζοντας, Τα μπλοκ, τα μολύβια, οι μπογιές έγιναν οι φίλοι μου και η συντροφιά μου. Έτσι περνούσα  τον χρόνο μου. Γεμίζοντας κόλλες χαρτιού με σχέδια και χρώματα. Νομίζω και συναισθήματα…» λέει η ίδια στο Lamianow.

«Οι μόνοι που αναγνώρισαν την κλήση μου στην ζωγραφική, ήταν οι γονείς μου. Αν και οι ίδιοι, ασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες και δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη, αναγνώρισαν από την αρχή την κλήση μου και με παρότρυναν να συνεχίσω. Τώρα, μετά τον διαγωνισμό, άρχισαν περισσότεροι άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, να βλέπουν τα σχέδια μου και να μου λένε πως πρέπει να καλλιεργήσω το ταλέντο μου…»

«Θα ήθελα πολύ να μάθω όσο γίνεται περισσότερα πράγματα. Στο Γυμνάσιο διδαχτήκαμε Ιστορία της Τέχνης. Έγινε το αγαπημένο μου μάθημα. Από τότε άρχισα να ψάχνω στο internet περισσότερες γνώσεις. Με γοήτευσε η Αναγέννηση. Μαγεύτηκα. Κόλλησα μαζί της. Εμπνεύστηκα.Προσπάθησα να τη μελετήσω,  όσο μπορεί να γίνει αυτό βέβαια μέσα από ένα τάμπλετ… Συνεχίζω να ψάχνω. Να αναζητώ πληροφορίες. Θέλω να πάθω τα πάντα. Τις τάσεις, τα ρεύματα της τέχνης, τους μεγάλους ζωγράφους….»

«Το Youtube έγινε κατά κάποιο τρόπο ο «δάσκαλος» μου. Άρχισα να ψάχνω βιντεάκια, που με βοήθησαν πολύ στο να εξελίξω τον τρόπο που ζωγραφίζω. Παρακολουθώ όσο περισσότερα μπορώ για να γίνω καλύτερη…»

«Το όνειρο μου είναι τελειώνοντας το Λύκειο να σπουδάσω στην Σχολή Καλών Τεχνών. Να επισκεφθώ εκθέσεις ζωγραφικής, Πινακοθήκες. Να δω πολλές συλλογές έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και κάποτε να γίνω και εγώ μια ξεχωριστή ζωγράφος!»

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%