Νέα

Φθιώτιδα: «Πρόταση Κοτρωνιά να τροποποιηθεί η Υπουργική Απόφαση για τη συνδεδεμένη βάμβακος»

today21/12/2023 29

Φόντο
share close

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη, προτείνει να τροποποιηθεί η ΥΑ για τη συνδεδεμένη βάμβακος.

Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή :

« Έχοντας έρθει σε επαφή τόσο με τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Φθιώτιδας όσο και με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που είχαμε την φετινή χρονιά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η ελάχιστη απόδοση σε σπόρο βάμβακος ανά νομό, όπως την ορίζει η ΥΑ για το 2023, είναι πολύ υψηλή και δύσκολο να επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, για το νομό μου από τα 241 kg/στρέμμα (που ήταν πέρυσι η ελάχιστη δηλωθείσα ποσότητα για το δικαίωμα συνδεδεμένης) φέτος βάσει της νέας ΥΑ ορίζονται τα 304 kg/στρέμμα. Γνωρίζω ότι τα κιλά αυτά υπολογίζονται με βάση τον μέσο όρο παραγωγής τω τελευταίων ετών. Η απόδοση όμως αυτή γίνεται αντιληπτό ότι για την φετινή χρονιά δύσκολα θα επιτευχθεί από τους αγρότες και θα έχει ως συνέπεια την δημιουργία νέων οικονομικών προβλημάτων και δυσχερειών.

Θα ήθελα να προτείνω, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, να γίνει τροποποίηση της ΥΑ μειώνοντας τα κιλά, τουλάχιστον κατά 30%. Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας με ρεαλισμό θα δώσει λύση και την ευκαιρία στους παραγωγούς να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%