Νέα

Φθιώτιδα : Μειωμένη Παραγωγή Ελιάς για Τρίτη Χρονιά: Από ποια τιμή θα ξεκινήσει η πώληση – ΒΙΝΤΕΟ

today13/11/2024 24

Φόντο
share close
Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται άλλη μια δύσκολη περίοδος για τους παραγωγούς ελιάς, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου Δημήτρη Γιαννολόπουλου από την περιοχή των Μεξιατών. Η παραγωγή ελιάς συνεχίζει να μειώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με την ποσότητα να είναι χαμηλή, αν και ο καρπός είναι ώριμος και ζουμερός, αποδίδοντας καλής ποιότητας λάδι. Παρά τη μειωμένη παραγωγή, φαίνεται πως οι ανάγκες κάθε οικογένειας σε ελαιόλαδο θα καλυφθούν, αλλά οι ποσότητες που θα μείνουν διαθέσιμες για πώληση θα είναι περιορισμένες. Η τιμή πώλησης, όπως υποδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται να ξεκινήσει από τα 7 με 8 ευρώ ανά λίτρο, καθώς οι παραγωγοί θα προσφέρουν το προϊόν απευθείας στους καταναλωτές, κάτι που πιθανώς θα ενισχύσει την προσπάθειά τους για κάλυψη του εισοδήματός τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
https://youtu.be/oj76ZcBDIXk

“Δύσκολη Χρονιά για την Ελιά στη Φθιώτιδα: Μειωμένη Παραγωγή, Υψηλές Τιμές, αλλά Άριστη Ποιότητα”

Στη Φθιώτιδα, η φετινή παραγωγή ελιάς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η παραγωγή παραμένει μειωμένη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, Γιώργος Πλιάτσικας, δήλωσε στο Lamiapolis ότι η ξηρασία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, καθιστώντας τη χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για την ελαιοπαραγωγή. Εκτιμά ότι η τιμή του λαδιού στη λιανική θα κυμανθεί γύρω στα 8 ευρώ, αν και αναμένεται μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά την επιτραπέζια ελιά, η ποσότητα που συλλέχθηκε έφτασε τελικά το 70% της αρχικά αναμενόμενης για την καλλιεργητική περίοδο. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Πλιάτσικας, η ξηρασία είχε και ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού εμπόδισε την εμφάνιση του δάκου, γεγονός που βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα της πράσινης ελιάς, ανεβάζοντας και την τιμή της στην αγορά.
https://youtu.be/3lgt34ZH1Ds

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%