Νέα

Φθιώτιδα: Η διαδικασία για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

today07/09/2023 85

Φόντο
share close

Η διαδικασία των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας με κωδική ονομασία ”Daniel” στην Π. Ε. Φθιώτιδας.

Μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών  φαινομένων από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,  ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι,  από αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  των πληγεισών επιχειρήσεων, φυσικών και νομικών προσώπων, για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π. Ε. Φθιώτιδας.

        Η υποβολή των αιτήσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις  θα γίνεται  στην Π. Ε. Φθιώτιδας,  μέχρι  και  την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως  τις 14:00, στον ισόγειο όροφο του κτηρίου της Π. Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία),  στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας.  

       Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα : 22313-51200, 22313-51201 & 22313-51202 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : antip.fth@pste.gov.gr .

Η επιχορήγηση Κρατικής Αρωγής για την αντιμετώπιση των ζημιών αφορά  στοιχεία του ενεργητικού των επιχειρήσεων (βιομηχανικές, βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα ), εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής  και αποθηκευμένα προϊόντα.

        Οι πληγέντες αγρότες, για αποζημιώσεις που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, θα απευθύνονται στoν Ανταποκριτή του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.),  τηλ. 22310-67720 & mail : lamia@elga.gr

Ειδικότερα η αποζημίωση, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις κ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε αποθηκευμένα προϊόντα, παράσυρση χωραφιών, φερτές ύλες,  σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.).

Επίσης διευκρινίζουμε ότι, για ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικίες οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Τέλος, από το μεσημέρι της Τετάρτης, έχουμε ζητήσει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι της Π. Ε. Φθιώτιδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία κατόπιν αιτήματός τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών της  Π. Ε. Φθιώτιδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας

                                                                          Ηλίας Κ. Σανίδας

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%