Νέα

Φθιώτιδα: H πρώτη ανάσταση στο γηροκομείο Σπερχειάδας – Μια ανοιχτή αγκαλιά για τους ηλικιωμένους

today05/05/2024 12

Φόντο
share close

Η πρώτη Ανάσταση στη Φθιώτιδα βγήκε χθες, απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Σπερχειάδα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα», το οποίο δεν λειτουργεί απλά ως μια στέγη για τους απόμαχους της ζωής της περιοχής μας αλλά σαν μια αγκαλιά που τους χωράει όλους. Αποτελεί δε πλέον ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Δυτική Φθιώτιδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Ρούμελης.

Στην τελετή η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινητική συμμετείχαν και ιερείς της περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου, παρέστησαν δε και πολλοί συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα νέοι, όπως και παιδιά, πράγμα που σχολιάστηκε ευμενώς από τον Μητροπολίτη μας. Τούτο αποδεικνύει την σημασία που δίνουν οι συμπατριώτες μας στο εξαιρετικό αυτό ίδρυμα και το οποίο καμαρώνουν όλοι και τιμάνε, ο καθένας με τον τρόπο του και ιδιαίτερα με την εθελοντική εργασία που προσφέρουν εκεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που δίπλα στον Παναγιώτη Κυρίτση, τον διευθυντή του Ιδρύματος και στο προσωπικό, Αλεξάνδρα Τσιλώνη, Κλαούντια Αοσέ, Δήμητρα Δρόσου, Βασιλική Παπαδογιάννη και Γεώργιο Χατζή, πολλοί προσέρχονται να βάλουν πλάτη για να περνούν καλύτερα οι γονείς και οι παππούδες μας που είναι εκεί.

Οι γερόντισσες και οι γέροντες που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, όπως και το προσωπικό είναι κοντοχωριανοί πράγμα που τους φέρνει πιο κοντά και όλοι μαζί αποτελούν μια μεγάλη παρέα που όπως παραδέχονται όλοι περνάει καλά, πράγμα που βαθιά επιθυμούσε ο ιδρυτής του αείμνηστος Θανάσης Ακρίδας. Σημειώνουμε πως το ίδρυμα βρίσκεται στην άκρη της Σπερχειάδας, μέσα σε ένα πολύ περιποιημένο κτήμα που ξεχωρίζουν οι μεγάλες βελανιδιές και το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο. Όποιος δε θέλει να το επισκεφτεί ή να συνδράμει στο έργο του πρέπει πρώτα να τηλεφωνήσει στο 22360 43200.

Μετά την τελετή ο μητροπολίτης μας με τους ακολούθους του αναχώρησαν για την Στυλίδα, για την Ανάσταση στο εκεί Ίδρυμα και κατόπιν για τη Λαμία, για τον μητροπολιτικό ναό όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση του Χριστού.

Δείτε τις εικόνες από την πρώτη Ανάσταση στο Γηροκομείο Σπερχειάδας, που κατέγραψε ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%