Νέα

Φθιώτιδα: Ένα περιπολικό σε ολόκληρους Δήμους – Aνησυχία για περαιτέρω μείωση οργανικών θέσεων

today04/04/2024 107

Φόντο
share close

Απογοητευτική η κατάσταση στην Φθιώτιδα, από τα κενά και τις ελλείψεις στην αστυνομική δύναμη, ενισχύοντας την ανασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΦθιώτιδαςΝίκο Τριανταφύλλη, είναι μηδενική η ενίσχυση ακόμη και στο πλαίσιο των μεταθέσεων για το Νομό.

Σημαντικες ελλείψεις – τμήματα με ένα περιπολικό και έναν αστυνομικό

Πριν ενάμιση μήνα εκδώσαμε μια ανακοίνωση για την μηδενική ενίσχυση της Φθιώτιδας στα πλαίσια των έκτακτων μεταθεσεων που θα συμβούν τον Αύγουστο. Για φέτος στην Φθιώτιδα δεν θα έρθει κανένας αστυνομικός. Τμήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας όπως είναι τα περιφερειακά τμήματα της Στυλίδας, των Λοκρών των Καμένων Βούρλων και της Αμφίκλειας είναι τμήματα τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων βρίσκεται ένας αστυνομικός στο περιπολικό κατά την διάρκεια του 8ωρου. Υπάρχει τρομερή έλλειψη δύναμης τόνισε ο Νίκος Τριαντάφυλλης και συνέχισε σε περίπτωσή που υπάρχουν δύο σημαντικά περιστατικά ταυτόχρονα στον ίδιο περιφερειακό δήμο:

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“…αν υπάρχουν δύο περιστατικά θα υπάρχει ενίσχυση από την έδρα της διεύθυνσης από τη Λαμία προς εκείνη την περιοχή η από όμορο αστυνομικό τμήμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Και αυτό φυσικά θέλει και τον χρόνο του. Να σας δώσω ένα νούμερο για να καταλάβετε. Η Φθιώτιδα έχει 590 αστυνομικούς οργανική δύναμη, εκ των οποίων οι 80 είναι κενές, 70 είναι αποσπασμένοι σε άλλους νομούς και από το Σεπτέμβριο 55 άτομα εξασφαλίζουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι αν οι 55 αποφασίσουν να σταματήσουν θα υπολείπεται δύναμης 200 αστυνομικών η Φθιώτιδα”.

Στα Περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, αντιστοιχεί ένα περιπολικό σε ολόκληρο Δήμο, ενώ εάν χρειαστεί, αυτό θα ενισχυθεί με δυνάμεις από το Κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο ανταπόκρισης του συμβάντος.

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%